Contabila de la „Victor Babeş” a fost trimisă în judecată pentru comiterea a peste 400 de infracţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contabilul şef de la Spitalul„Victor Babeş” a fost trimis în judecată FOTO Adevărul
Contabilul şef de la Spitalul„Victor Babeş” a fost trimis în judecată FOTO Adevărul

Contabila şefă a Spitalului „Victor Babeş” din Capitală, Anişoara Bărbulescu, a fost trimisă în judecată pentru comiterea a peste 400 de infracţiuni. Ea se află în arest preventiv după ce, în urmă cu aproximativ o lună, a fost acuzată de delapidare cu consecinţe deosebit de grave (103 acte materiale), fals material în înscrisuri oficiale (153 acte materiale) şi uz de fals (153 acte materiale).

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă, Anişoara Bărbulescu, în calitate de contabila şefă a Spitalului „Victor Babeş”, şi-ar fi însuşit din veniturile instituţiei, în perioada ianuarie-septembrie 2012, suma de 669.000 de lei. 

Anchetatorii spun că Bărbulescu nu ar fi depus integral sumele de bani care i-au fost predate de casier spre a fi depuse în contul spitalului şi ar fi ridicat sume de bani din contul instituţiei. 

În plus, potrivit rechizitoriului, aceasta ar mai fi ridicat diverse sume de bani din contul instituţiei, în baza unor file CEC, pe care mai apoi aceasta fie nu depunea suma, fie depunea sume mai mici.

Procurorii au menţionat că Bărbulescu şi-ar fi însuşit sumele de bani prin falsificarea a 153 de înscrisuri oficiale.

„Prin rezoluţia din data de 26.10.2012 a prim adjunctului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a dispus preluarea cauzei de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalsitică, având în vedere complexităţii cauzei”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Public.

Dosarul va fi judecat la Judecătoria Sectorului 3.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite