Contabil bătut de viceprimar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adel Sava, viceprimar în comuna Salcia, l-a agresat pe Titel Popa supărat că acesta nu i-a pontat soţia decât opt zile în martie. Contabilul este internat la spital, cu leziuni la faţă şi la coaste. Poliţiştii i-au deschis dosar penal viceprimarului acuzat de purtare abuzivă.

Adel Sava, vicele din comuna Salcia, este acuzat de către contabilul primăriei, Titel Popa, că l-a bătut măr. Omul a ajuns la spital cu leziuni la faţă şi la coaste.

„Este vorba de un politraumatism prin agresiune. L-am trimis la Spitalul Judeţean din Severin. Poate să fie şi ruptură de organ intern. Oricum, se vedea că era agresat", a spus Constantin Sârbu, medicul de gardă al Spitalului din Vânju Mare.

Sava i-a cerut socoteală lui Popa pentru faptul că acesta i-ar fi pontat soţiei, angajată a primăriei, doar opt zile lucrate în luna martie. „După ce încheiasem programul, eu şi colega mea tocmai strângeam actele să le băgăm în fişete, să închidem şi să plecăm acasă.

A venit soţia vicelui să întrebe de ce nu are decât opt zile lucrate pe martie, la care i-am răspuns că nu a fost prezentă la muncă. De pe 11 martie până ieri, 11 aprilie, n-a venit deloc. S-a dus, l-a luat pe bărbatul său, care a venit însoţit de fratele lui, au intrat în birou, ne-a adus injurii, după care au tăbărât amândoi pe mine. Nu mai ştiu cât şi cum m-au bătut, că am căzut la pământ", spus Titel Popa.

Declaraţiile bărbatului sunt susţinute de primarul comunei, care spune că l-a găsit pe contabil întins pe podea, în agonie. „Era plin de sânge, acuza dureri în partea stângă a toracelui. Soţia vicelui este angajată din august 2008, iar luna asta nu are decat opt zile de prezenţă. Restul n-am putut s-o pontăm, întrucât n-a venit la serviciu", a spus edilul Gelu Pantelimon.

„Vice" cu antecedente

Adel Sava a spus că doar l-a îmbrâncit pe contabil şi neagă faptul că soţia a lipsit de la serviciu. „A fost pusă absentă pe 5 aprilie, prima zi după Paşti când a fost liber. Când i-am arătat condica şi greşeala pe care a făcut-o, a vrut să-mi ia condica din mână. Eu nu i-am dat-o, am tras de ea. El a tras, eu am tras şi, în acel moment, s-a repezit la mine să mă împingă. Şi eu l-am împins mai tare. S-a lovit în dulap. Atâta tot", a afirmat Sava.

Dacă va fi găsit vinovat, viceprimarul s-ar putea alege cu dosar penal pentru purtare abuzivă. El nu e la prima abatere. Ultimul episod s-a petrecut în ianuarie, când a accidentat maşina primarului, în urma incidentului rămânând fără permis. În plus, Sava a mai bătut un consilier şi chiar a încercat să incendieze casa primarului.

Poliţiştii au deschis o anchetă.

„Din primele verificări a rezultat că vicele l-a lovit de mai multe ori pe contabil cu pumnii şi picioarele, în prezent victima fiind internată în spital. În funcţie de concluziile medico-legale şi de rezultatul cercetărilor, dosarul va fi trimis în judecată. Viceprimarul mai are dosare în care este implicat ca făptuitor", a precizat Pantelică Bobârsc, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi.

"Soţia viceprimarului l-a luat pe bărbatul său, care a venit însoţit de fratele lui, au intrat în birou, ne-a adus injurii, după care au tăbărât amândoi pe mine. Nu mai ştiu cât şi cum m-au bătut, că am căzut la pământ."
Titel Popa
contabil

"A vrut să-mi ia condica din mână. Eu nu i-am dat-o, am tras de ea. El a tras, eu am tras şi, în acel moment, s-a repezit la mine să mă împingă. Şi eu l-am împins mai tare. S-a lovit în dulap."
Adel Sava
viceprimar

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite