Consiliul Superior al Magistraturii nu a primit cererea de revocare a şefei DNA pentru care trebuie să dea aviz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Superior al Magistraturii nu a primit încă raportul ministrului Justiţiei privind motivele revocării din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a Laurei Codruţa Kovesi. Aşa susţin reprezentanţii Consiliului, precizând că după analiza documentului va fi stabilită data şedinţei Secţiei de procurori pentru emiterea avizului consultativ. Toader nu a dat raportul nici jurnaliştilor acreditaţi pe lângă minister.

Concret, Ministerul Justiţiei nu a trimis încă Secţiei de procurori a Consiliului raportul privind motivele propunerii de revocare a şefei DNA, precizând că data şedinţei în care va fi emis avizul privind revocarea va fi stabilită după analiza documentului.

Este aproape exclus, însă, ca şedinţa să aibă loc luni, au mai spus reprezentanţii CSM. Secţia de procurori are la dispoziţie 30 de zile să dea un aviz, care este consultativ.

Nici pe site-ul Ministerului Justiţiei nu a apărut încă raportul. Site-ul instituţiei este blocat şi la mai bine de 17 ore de la momentul anunţului făcut de Tudorel Toader, care a declarat, joi, că iniţiază procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi că va publica pe site raportul care stă la baza acestei solicitări. 

Însă ministrul nu a dat documentul nici jurnaliştilor acreditaţi pe lângă instituţia pe care o conduce. Tudorel Toader ar fi putut să le trimită ziariştilor raportul pe adresele de mail ale redacţiilor, pentru ca aceştia să informeze opinia publică despre motivele cererii de revocare. 

Asta pentru că, ministrul spunea joi seara că raportul are 36 de pagini în sinteză şi că va citi pe diagonală concluziile, după anunţ urmând să dea publicităţii documentele.

Procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a transmis, vineri, că va urma procedura legală şi se va prezenta, oricând este nevoie, să răspundă, punct cu punct, tuturor afirmaţiilor prezentate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite