Consiliul Superior al Magistraturii încearcă pentru a treia oară validarea Adinei Florea la conducerea Secţiei Speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit să discute, luni, 1 iulie, de la ora 8:00, validarea rezultatelor privitoare la numirea procurorului şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), denumită Secţia Specială. La acest concurs procurorul Adina Florea a obţinut cel mai mare punctaj, 9,86.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a mai încercat validarea Adinei Florea la şefia Secţiei Speciale (SS). Până acum, discuţiile au fost amânate deoarece nu a fost realizat cvorumul de prezenţă.

De altfel, şapte membri CSM au solicitat să se amâne discutarea tuturor aspectelor ce privesc activitatea SS, până după ce vor fi făcute publice rapoartele Comisiei de la Veneţia şi ale GRECO, adoptate în săptămâna 17-21 iunie 2019, dar şi după ce se va organiza o dezbatere publică asupra activităţii SIIJ, informează ziare.com.

Adina Florea a obţinut punctajul 9,86. Adina Florea s-a clasat pe primul loc la concursul pentru şefia SS după susţinerea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor funcţiei de conducere.  Pe locul al doilea s-a situat Sorin Eugen Iasinovschi cu un punctaj final 8,85, în timp ce Bogdan Pirlog, procurorul care a deschis ancheta referitoare la evenimentele din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei, a obţinut punctajul 3,85. Postul pentru şefia SS a rămas vacant după numirea lui Gheorghe Stan in funcţia de judecător la Curtea Constituţională,

Candidaţii au susţinut un interviu si au prezentat un proiect referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere. Conform CSM, rezultatele sunt definitive si nu pot fi contestate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite