Consilier din Ministerul Sănătăţii, demis după ce i-ar fi îndemnat pe absolvenţi să plece din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu (foto) a decis eliberarea din funcţie a lui Benoni Ţiganiuc
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu (foto) a decis eliberarea din funcţie a lui Benoni Ţiganiuc

Benoni Ţiganiuc, consilier al secretarului de stat Dorel Săndesc din Ministerul Sănătăţii (MS), a fost eliberat din funcţie, după ce, joi, ar fi spus mai multor absolvenţi ai facultăţilor de medicină, cu care reprezentanţii MS avuseseră o întâlnire, să îşi vadă interesul şi să plece din ţară.

Potrivit unui comunicat al MS, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a decis eliberarea lui Benoni Ţiganiuc din funcţia de consilier al secretarului de stat Dorel Săndesc, "ca urmare a afirmaţiilor domnului consilier după întâlnirea cu medicii participanţi la concursul de rezidenţiat".

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii s-au întâlnit joi cu un grup de absolvenţi ai facultăţilor de medicină care au obţinut punctaj de promovare şi nu au putut alege loc/post din cauza epuizării acestora.

În presă s-a scris că Benoni Ţiganiuc, conducându-i pe absolvenţi la finalul întâlnirii, le-ar fi spus să îşi vadă interesul şi să plece să muncească în străinătate.

Reprezentanţii Ministerul Sănătăţii spun că instituţia "se delimitează de afirmaţiile făcute de consilierul Benoni Ţiganiuc într-un cadru informal, după încheierea discuţiilor dintre reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi reprezentanţii medicilor".

Conducerea MS a aflat de afirmaţiile lui Ţiganiuc din mass-media, se mai precizează în comunicat.

"Este regretabil că un reprezentant al Ministerului Sănătăţii a afirmat astfel de lucruri. Ne preocupă în mod special identificarea unor soluţii pentru stoparea fenomenului migraţiei medicilor şi asigurarea personalului medical necesar în unităţile sanitare publice", a afirmat Patriciu Achimaş-Cadariu, ministrul Sănătăţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite