Consilier general USR, după ce două maşini au căzut în groapa RADET: „Un şurub poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte! Prostia lui Dorel ucide“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două maşini au căzut în groapa RADET duminică seara
Cele două maşini au căzut în groapa RADET duminică seara

Consilierul general USR Octavian Berceanu, care a stat câteva ore în noaptea de duminică spre luni lângă cele două maşini căzute într-o groapă din sectorul 6, a scos în evidenţă mai multe nereguli în ceea ce priveşte intervenţia instituţiilor responsabile. Acesta acuză autorităţile de minciună în explicaţiile date publicului.

„Un şurub poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte! Prostia lui Dorel ucide, mai ales când reprezentanţii statului mint în locul lui! Ieri noapte am petrecut 2 ore lângă cele 2 automobile căzute în groapă RADET. Am mers acolo că să înţeleg ce nu funcţionează, ce nu merge şi ce poate fi îmbunătăţit. Nu sunt plătit pentru muncă asta dar sunt obligat prin asumarea mandatului de consilier general.

Combinaţia decidentului politic: un domn spunea că a auzit cum doi beţivi au aruncat în groapă balizele de semnalizare. Domnii ar fi băut la ghereta din colţ şi s-au răzbunat după rezultatul alegeriilor aruncând balizele şi gardul de plastic. Faptul a fost recitat şi de viceprimarul Bădulescu aflat la faţa locului, că ipoteză de lucru.

Factual:

1. Fiind zi de vot doamna care serveşte la chioşc a spus că nu a vândut alcool pentru că este în proximitatea unei secţii de vot şi Poliţia Română a trecut de nenumărate ori prin zonă.

De fapt ce au vrut să ascundă autorităţile?

1. Balizele nu au fost fixate în asfalt aşa cu ar fi normal, cu cel puţîn un şurub.

Viceprimarul, directorul RADET şi muncitorii au început să râdă când le-am explicat că orificiile existente la suporturile balizelor de semnalizare sunt făcute special pentru a fixarea la sol, tocmai că vântul sau alte incidente să le pună la pământ.

Nicio astfel de baliză de semnalizare din Bucureşti nu e fixată pe sol. Vă rog să vă convingeţi singuri de acest aspect.

2. Groapă săpată de RADET nu a fost semnalizată corect. Nu există niciun fel de presemnalizare, iar farurile automobilelor nu virează înaintea roţilor. Astfel, chiar şi la 10 km, în momentul când şoferul vede groapă în bătaia farurilor, situată imediat în curbă, e deja prea târziu. Nu există semnalizare cu lumini intermitenţe sau presemnalizare cu balize fixate în sol chiar în curbă.

3. Am aşteptat echipele de descarcerare ISU. Nu au apărut nici cei de la Poliţia Locală S6. Au venit cei de la STB şi RADET să facă o treabă pentru care nu-s autorizaţi, sub privirile îngăduitoare ale Poliţiei Române.

4. În caz de incendiu accesul autospecialelor ISU pentru intervenţii e imposibilă deoarece Primăria Sectorului 6 a eliberat ilegal autorizaţii pentru locuri de parcare pe trotuare, spaţii verzi şi drumuri de acces cu o singură bandă.

5. În caz de cutremur nu avem nicio şansă să fim salvaţi de autorităţi pentru că şi cea mai simplă operaţiune înseamnă ore de aşteptare”, arată Octavian Berceanu.

Astfel, consilierul spune că oricine poate modifică poziţia unei balize de semnalizare pe un drum public unde se execută o lucrare similară şi rezultatul poate fi un accident cu victime umane şi pierderi materiale pe care nicio instituţie nu la decontează.

„Oricine poate modifică poziţia unei balize de semnalizare pe un drum public unde se execută o lucrare similară şi rezultatul poate fi un accident cu victime umane şi pierderi materiale pe care nicio instituţie nu la decontează. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România Cnadnr, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Poliţia Română, Primăria Municipiului Bucureşti prin primarul Gabriela Firea trebuie să dispună verificări privind şantierele şi lucrările din bucureşti efectuate pe domeniul public sau cu potenţial de pericol pentru cetăţeni. În sectorul 6 majoritatea lucrărilor pe străzile cartierelor sunt lipsite de orice fel de semnalizare, fie că sunt gropi, trotuare demolate sau lucrări de asfaltare sau canalizare. Autorizaţia dată de Poliţia Romană pentru lucrare expirase!”, se încheie postarea acestuia.

Două maşini au plonjat, duminică seara, într-o groapă săpată în mijlocul carosabilului de pe Aleea Compozitorilor şi doar şansa şoferilor a făcut ca accidentul să nu se lase cu vieţi pierdute sau cu răni grave, ci doar cu avarii serioase pentru cele două autoturisme. Dincolo de haosul creat, accidentul ridică din nou problema unei legislaţii rutiere învechite

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite