UPDATE Dosarul "Conflict armat în Militari". Rudele pistolarului vor rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un profesor universitar, fiica acestuia şi încă o persoană au fost rănite sâmbătă seară în urma altercaţiei din zona unui supermarket din Cartierul Militari al Capitalei     FOTO: Mediafax
Un profesor universitar, fiica acestuia şi încă o persoană au fost rănite sâmbătă seară în urma altercaţiei din zona unui supermarket din Cartierul Militari al Capitalei     FOTO: Mediafax

Rudele lui Mihai Chiriţă, autorul atacului armat de sâmbătă seara din Cartierul Militari, soldat cu trei victime, cer să fie cercetate în libertate. Recursul s-a judect vineri la Curtea Supremă. Tatăl şi surorile lui Chiriţă, arestaţi preventiv, au susţinut în faţa judecătorilor că victimele au început conflictul.

UPDATE Rudele atacatorului din Militari vor rămâne în arest.

UPDATE Florentina Chiriţă una dintre surorile agresorului a declarat în faţa judecătorilor că a reacţionat în acel fel după ce victima a lovit-o cu o sticlă.

„Atitudinea părţii vătămate m-a determinat să scuip, mi-a zis ţigancă, cioară împuţită şi a lovit-o cu pumnul pe sora mea. Eu am fost de asemenea lovită, cu o sticlă, în zona capului”, a precizat sora atacatorului.

De asemenea, tatăl atacatorului a declarat, în susţinerea recursului, că el a intervenit doar pentru a-şi scoate fiicele din acea altercaţie pentru că erau bătute .

„Avem mulţi duşmani în zonă, am vrut să ne depăşim condiţia, băiatul meu a fost bătut crunt acum doi ani, de aceea avea arma la el, are peris din anul 2002. eu am coborât jos şi am fugit să îmi iau fetele, care erau bătte şi pline de sânge, nu am bătut pe nimeni”, a arătat Tomiţă Chiriţă, tatăl atacatorului.

Tot vineri, procurorul de şedinţă a susţinut că din probe au rezultat indicii privind săvârşirea infracţiunii de ultraj, faptele săvârşite soldându-se cu rănirea gravă a două persoane. De asemenea, anchetatorul a precizat că aceştia ar putea influenţa martorii oculari care nu au fost încă audiaţi.

Înstanţa Supremă a rămas în pronunţare în acest caz

Surorile agresorului, Florentina (care este avocată) şi Mariana Cristina, au fost audiate sâmbătă noaptea la sediul Secţiei 20  Poliţie. După mai bine de 12 ore de audieri, procurorii Parchetului Curţii de Apel au luat decizia să emită pe numele lor ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pentru ultraj şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Duminică seară, rudele atacatorului, inclusiv tatăl acestuia, Toma Chiriţă, au fost arestate pentru 29 de zile, în urma unei hotărâri a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti. Hotărârea nu este definitivă şi a fost atacată cu recurs, acesta urmând a fi judecat vineri la Instanţa Supremă.

Dat în urmărire încă de sâmbătă seară, agresorul a ales să predea la Secţia 20 Poliţie, în jurul orei 17.00, el prezentându- se cu tot cu bagaje pentru a fi încarcerat. Anchetatorii au început urmărirea penală faţă Mihai Chiriţă, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi linistii publice, uz de armă neletală şi vătămare corporală gravă. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 10 ani de închisoare.

Arestaţi pentru a nu influenţa martorii

Tatăl şi surorile bărbatului care a împuşcat sâmbătă trei persoane în cartierul Militari din Capitală au fost arestaţi preventiv pentru a nu influenţa martorii, aceştia locuind sau lucrând în acea zonă, fiind uşor de contactat, mai ales că atacatorii sunt cunoscuţi ca persoane violente. Aşa şi-au motivat miercuri magistraţii sentinţa prin care agresorii au fost arestaţi preventiv.

Astfel, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti arată în motivare că numai arestarea preventivă a inculpaţilor poate asigura buna desfăşurare a urmăririi penale, întrucât „martorii oculari deja audiaţi sau care ar putea fi identificaţi ca deţinători ai unor informaţii pertinente şi utile cauzei sunt persoane ce locuiesc sau lucrează în zona lor de domiciliu, fiind cunoscute acestora sau uşor de contactat de către ei, existând astfel un risc major ca inculpaţii să încerce să le influenţeze, în vederea zădărnicirii adevărului, în condiţiile în care poziţia procesuală a acestora este, în prezent, aceea de negare a faptelor”.

De asemenea, magistraţii susţin că cei implicaţi au încercat să decredibilizeze martorii, afirmând că aceştia se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice în seara în care a avut loc conflictul.  

Totodată, cele două surori au încercat să le explice magistraţilor că sunt de bună credinţă, arătând că au studii juridice şi, mai mult, că una dintre ele este chiar avocat. Instanţa însă nu a apreciat acest lucru. 

Mai mult, judecătorii arată în motivare că agresorii au mai creat probleme şi în trecut, fiind cunoscuţi ca persoane violente.

Conflict armat cu urmări grave

Incidentul de sâmbătă seara a fost anunţat prin numărul de urgenţă 112. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului spun că totul a început când două femei au încercat să se bage în faţă pentru a plăti produsele pe care voiau să le cumpere din magazin.

„Un profesor universitar care se afla cu fiica sa la coadă le-a atras atenţia că nu respectă rândul, moment în care cele două s-au enervat şi l-au chemat pe fratele lor, Mihai Chiriţă, un cunoscut interlop din zonă. Acesta a venit însoţit de tatăl său, Toma Chiriţă, i-au aşteptat afară pe profesorul universitar şi pe fiica acestuia şi după încă o rundă de admonestări, a scos un pistol cu bile cu care a tras mai multe focuri. Arma folosită era deţinută în mod legal.

În total au fost rănite trei persoane, profesorul, fiica acestuia şi încă un bărbat, au explicat poliţiştii. Imediat după incident, agresorul a dispărut. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje SMURD care au transportat victimele la spital.

„Tânăra de 23 de ani şi-a piedut un ochi şi are şi o fractură craniană de glob ocular. Putea să moară pe loc dacă proiectilul îi intra în creier”, arăta medicul oftalmolog Monica Pop.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Instanţa: Gangsterii din Militari, arestaţi ca să nu ameninţe martorii împuşcăturilor de sâmbătă seară

Tatăl şi surorile bărbatului care a împuşcat sâmbătă trei persoane în cartierul Militari din Capitală au fost arestaţi preventiv pentru a nu influenţa martorii, aceştia locuind sau lucrând în acea zonă, fiind uşor de contactat, mai ales că atacatorii sunt cunoscuţi ca persoane violente. Aşa îşi motivează magistraţii sentinţa prin care agresorii au fost arestaţi preventiv.

Conflict armat în Militari. Tatăl şi surorile bărbatului care a împuşcat sâmbătă trei persoane au ajuns după gratii. Atacatorul a fost reţinut

Mihai Chiriţă, atacatorul din cartierul bucureştean Militari, a fost reţinut duminică seara de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti. El urmează să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Conflict armat în Militari. Un bărbat a împuşcat trei persoane după o ceartă într-un magazin. O tânără de 23 de ani a rămas fără ochiul dreptUn conflict armat a avut loc sâmbătă în jurul orei 18:00, în cartierul bucureştean Militari, pe bulevardul Iuliu Maniu. Potrivit primelor informaţii, patru persoane au fost implicate în conflict, un atacator şi trei victime: doi bărbaţi de 65 şi 36 de ani şi o femeie de 23 de ani, care a fost împuşcată în ochiul drept. Acestea au fost trasportate de urgenţă la spital.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite