Condrea avea o firmă-clonă, Hexi Farma, prin care a vândut dezinfectanţi de 400.000 de euro spitalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Condrea
Dan Condrea

Conform Gazetei Sporturilor, Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, avea o firmă-clonă cu un nume aproape identic: Hexi Farma. Prin intermediul ei, s-au vândut dezinfectanţi de 400.000 de euro spitalelor din România.

Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor scriu că autorităţile nu par să ştie de existenţa acestei firme clonă, care nu figurează în statisticile privind licitaţiile prezentate după izbucnirea acestui scandal, nefiind vizată nici de ancheta DNA în acest caz.

Hexi Farma a avut 42 de contracte în valoare de 1,36 milioane de lei, în perioada 2007-2015.
Deşi Ministerul Sănătăţii a anunţat că va publica lista tuturor achiziţiilor de biocide din 2015, în documente apare doar Hexi Pharma. De asemenea, Agenţia pentru Agenda Digitală a României, care administrează SEAP, a făcut publice contractele de achiziţii din perioada 2011-2015, nici de aceaastă firma clonă neregăsindu-se în listă.

Hexi Farma a fost înregistrată la Registrul Comerţului pe 5 noiembrie 2004, iar proprietari sunt Dan Condrea (70%) şi fosta soţie Laura Georgescu (30%).

Condrea participa la licitaţii cu ambele firme, astfel încât sunt spitale care le-au avut ca furnizori pe amândouă.

În august 2014, Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a luat de la Hexi Farma dezinfectanţi în valoare de 115.000 lei, iar o lună mai târziu a încheiat cu Hexi Pharma un contract de antiseptice pentru mâini în valoare de 2,9 milioane de lei.

Aceeaşi situaţie a fost şi la Vâlcea şi Târgu Mureş. În septembrie 2014, Spitalul Judeţean de Urgenţă a achiziţionat de la Hexi Farma detergent dezinfectant în valoare de 96.000 de lei, iar în octombrie 2014 a încheiat un contract, tot pe detergent dezinfectant, în valoare de 1,2 milioane de lei, cu Hexi Pharma.
Hexi Farma şi-a suspendat activitatea abia acum o săptămână.

Dan Condrea a decedat pe 22 mai după ce maşina pe care o conducea s-a lovit de un copac.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite