Condiţia pusă de autorităţi pentru ca restaurantele să rămână deschise în permanenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook
Foto Facebook

Restaurantele care îşi vaccinează întreg personalul ar putea rămâne deschise, indiferent de rata de incidenţă din localitatea în care se află, a declarat, luni seara, la Digi24, premierul Florin Cîţu.

El a precizat că este o posibilitate aflată încă în discuţie şi că propunerea vine dinspre industria HoReCa.

„Trebuie să vedem partea asta de după pandemie şi am avut discuţii cu restaurantele, pentru că au fost lovite cel mai mult în perioada asta de pandemie, din păcate. Pentru restaurante am propus şi discutăm - nu este o decizie luată, dar discutăm -  ca dacă îşi vaccinează tot personalul, şi hotelierii şi aşa mai departe, să fie deschişi tot timpul, să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Deci, poate să fie deschis, poate cu 50 la sută din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă - creşte, scade rata de incidenţă, să-i închidem. Să nu mai fie (închis), dacă are tot personalul în acea unitate vaccinat”, a detaliat Florin Cîţu.

Personalul lor ar putea avea un statut special. „Şi aşa putem să facem şi cu companiile din România. Trebuie să-şi vaccineze tot personalul pentru că aşa nu mai au probleme cu producţia, nu mai au focare. Şi sunt sigur că vor dori. Ne-au spus companiile, ne tot sunau, să facă centru de vaccinare. Avem vaccin acum să facem centru să se vaccineze oamenii. Companiile mari sunt sigur că vor face acest lucru. Este în beneficiul tuturor”, a subliniat Florin Cîţu.

„Dacă românii vor să revină la normalitate, avem dozele, putem să avem 50 la sută dintre persoane vaccinate la sfârşitul lunii mai. Trebuie doar să ne vaccinăm. Obiectivul meu eu mi l-am atins: am făcut rost de doze, avem centre de vaccinare, avem tot ce trebuie. Doar să ne vaccinăm. E un obiectiv în care iau o cifră pesimistă, dar noi avem mai multe doze. Am zis OK, 5 milioane la sfârşitul lunii mai”, a explicat şeful executivului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite