Condamnat la închisoare pe viaţă, eliberat după 20 de ani, arestat pentru şantaj VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Tudor, în urmă cu opt ani, la plecarea din penitenciar
Remus Tudor, în urmă cu opt ani, la plecarea din penitenciar

Primul român condamnat la închisoare pe viaţă după 1990 şi eliberat după două decenii de detenţie a fost arestat de poliţiştii bucureşteni pentru şantaj în formă continuată. Remus Tudor este acuzat că a şantajat o minoră să întreţină relaţii sexuale cu el.

Ofiţerii Poliţiei Capitalei lucrează la acest caz din luna septembrie a anului trecut când o tânără de 17 ani a sesizat că un bărbat  i-a cerut să întreţină relaţii sexuale cu el ameninţând-o că va răspândi o serie de informaţii despre ea.

În plus, individul ameninţa că îi va trimite familiei tinerei fotografii în care aceasta se afla în ipostaze intime.  Bărbatul a fost prins şi identificat în persoana lui Remus Tudor, care s-a dovedit a fi un vechi recidivist. A fost arestat. 

În aprilie 1990  el a fost închis  după ce şi-a ucis, cu cuţitul, o colegă de serviciu. Pentru că, imediat după Revoluţie, a fost abrogată pedeapsa cu moartea pe care ar fi riscat-o, Tudor a devenit primul român condamnat la închisoare pe viaţă după căderea regimului comunist.

Avea 23 de ani când a fost închis, de-a lungul celor două decenii fiind încarcerat în mai multe închisori. A trecut prin penitenciarele Brăila, Mărgineni, Rahova şi Craiova. Pe 10 noiembrie 2011 a ajuns în Penitenciarul Giurgiu, pe care l-a părăsit luni, 1 octombrie 2012, după mai multe încercări de eliberare. 

„Deţinutul a trecut până acum prin patru comisii de eliberare, după 20 de ani de închisoare efectuată zi cu zi. Primele trei comisii i-au respins cererea, iar pe aceasta, cea de-a patra a acceptat-o şi penitenciarul nostru, şi instanţa (Judecătoria Giurgiu - n.r.)”, a explicat la vremea respectivă purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Giurgiu, comisar Florinel Stănică.

Potrivit legii, cei condamnaţi definitiv la închisoare pe viaţă pot fi puşi în libertate doar dacă au executat cel puţin 20 de ani din condamnare şi au avut, pe perioada detenţiei, un comportament ireproşabil.

.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite