Condamnările blânde obţinute în primă instanţă de Cristi Borcea şi de Radu Mazăre, după ce au dat un tun de 114 milioane de euro statului român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul retrocedărilor ilegale de plaje, care a fost trenat în justiţie, mai bine de 10 ani, a ajuns la final. Magistraţii de la Curtea Supremă i-au condamnat la cinci de închisoare pe Cristi Borcea şi la nouă ani pe Radu Mazăre. În primă instanţă, însă, pedepsele au fost mult mai blânde, Borcea fiind chiar achitat.

Concret, magistraţii de la Tribunalul Bucureşti l-au condamnat pe Radu Mazăre, în primă instanţă, la patru ani de închisoare cu suspendare. Mazăre, aflat în Madagascar, a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro.

În acelaşi dosar a fost condamnat, în primă instanţă, şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, el primind o pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare.

Alţi şapte funcţionari din cadrul Primăriei Constanţa au fost condamnaţi, în primă instanţă, la câte trei ani de închisoare cu suspendare. Este vorba despre Constantin Racu, Ramona Daniela Dospinescu, Ion Marica, Cristian Talpau, Nora Alina Chirca, Georgică Giurgiucanu şi Emil Dragoş Săvulescu.

Ceilalţi 24 de acuzaţi din acest dosar au fost achitaţi de Tribunalul Bucureşti. Între aceştia se număra şi Cristian Borcea, acum condamnat la cinci ani de închisoare şi încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite