Concursul pentru 29 de posturi de judecător la instanţa supremă, în perioada 7 ianuarie - 31 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul pentru ocuparea a 29 de posturi vacante de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) va fi organizat în perioada 7 ianuarie - 31 mai, a decis, vineri, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Vor fi scoase la concurs şapte posturi vacante la Secţia I-a civilă, şase la Secţia a II-a civilă, zece la Secţia penală şi şase posturi de judecător la Secţia de contencios administrativ şi fiscal, potrivit CSM.

Se pot înscrie la concurs judecătorii şi procurorii care îndeplinesc condiţiile minime de vechime prevăzute de art. 52 alin. 3 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, care la ultimele trei evaluări au avut calificativul "foarte bine" şi nu au fost niciodată sancţionaţi.

Anunţul privind detaliile de organizare, condiţiile de înscriere şi probele de concurs va fi postat pe site-ul CSM, luni, 7 ianuarie.

Concursul de promovare în funcţia de judecător la instanţa supremă va fi organizat în temeiul prevederilor art. 52 -52 indice 7 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de promovare în funcţia de judecător la ICCJ, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 74/31 ianuarie 2012, modificată şi completată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite