FOTO EXCLUSIV Comunismul, Iliescu şi Vişinescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Vişinescu, în garsoniera lui din centrul Bucureştiului  FOTOGRAFII de Mugur Varzariu
Alexandru Vişinescu, în garsoniera lui din centrul Bucureştiului  FOTOGRAFII de Mugur Varzariu

Într-o ţară în care marea majoritate a oamenilor cred că era mai bine înainte de ’89, iată că după 25 de ani de la cacialmaua decembristă, au aparut voci care consideră că Lt. Col. Alexandru Vişinescu, fostul comandant al închisorii de la Râmnicu Sărat între anii 1956 şi 1963, trebuie judecat pentru presupusa torturare şi ucidere a unor deţinuţi politici.

Ai fi crezut că acest lucru trebuia să se întâmple pe la începuturile anilor `90. Atunci, însă, nu puteai să îl judeci pe Vişinescu fără să aduci în aceeaşi boxă reprezentanţii întregului aparat politic socialist, proaspăt transformaţi în eroi ai cacialmalei…

O parte din aceşti foşti politruci odioşi au recidivat încă din 1990 la crime împotriva poporului român, un exemplu în acest sens fiind chiar fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, cel care are mâinile pătate şi azi cu sângele victimelor celor două mineriade, şi asta ca să nu mai vorbim despre cei ce au fost omorâţi pentru a valida cacialmaua în sine. 

În timp ce crimele lui Vişinescu trebuie demonstrate, pe cele comise de odiosul comunist cu faţă inumană le avem filmate, extrem de bine documentate. În calitate de şef al statului, Iliescu nici măcar nu poate declara că a asistat impasibil la crimele comise de grupuri organizate împotriva cetăţenilor României (deşi şi asta este o vină majoră) având în vedere că i-a întâmpinat pe mineri la Palatul Victoria şi le-a mulţumit pentru „spiritul civic” de care au dat dovadă. 

Cu toate acestea, nu văd pe nimeni să se înghesuie să ceară judecarea lui Iliescu. Nici măcar pe cei ce îl huiduie şi împing pe stradă pe octogenarul Vişinescu. 


Din păcate, procesul lui Vişinescu nu poate începe până nu avem un proces al comunismului în care să fie judecaţi toţi nomenclaturiştii, chiar şi după moarte. Abia după ce terminăm cu ei ne putem lega şi de cei ca Vişinescu, unelte prin care criminalii politruci îşi duceau la bun sfârşit planurile de eliminare a oricărei opoziţii. 

NU SE FOLOSESC IN ARTICOLE casa visinescu foto varzariu mugur


 

NU SE FOLOSESC IN ARTICOLE casa visinescu foto varzariu mugur

Imagini din garsoniera lui Alexandru Vişinescu FOTOGRAFII de Mugur Varzariu

Undeva în incultura populară s-a cristalizat ideea greşită potrivit căreia Iliescu nu mai poate fi judecat pentru criminalele mineriade deoarece a intervenit prescipţia. Nimic mai fals deoarece „CEDO subliniază dreptul victimelor şi al familiilor lor de a cunoaşte adevărul asupra împrejurărilor evenimentelor care au implicat o violare masivă a unor drepturi atât de fundamentale ca dreptul la viaţă, ceea ce implică dreptul la o anchetă judiciară efectivă şi, eventual, dreptul la despăgubire. 


Din acest motiv, în cazul folosirii masive a forţei ucigaşe împotriva populaţiei civile, Curtea nu poate accepta că o anchetă este efectivă, dacă se încheie având ca efect prescrierea responsabilităţii penale, în timp ce autorităţile, ele însele au fost inactive. De altfel, cum a arătat deja Curtea, amnistia este total/ general incompatibilă cu datoria pe care o are Statul să cerceteze actele de tortură şi să lupte împotriva crimelor internaţionale”.

La presiunea internaţională, prin chemarea în judecată a lui Vişinescu, sistemul securist a comis o greşeală morală capitală, confirmând practica CEDO. Daca putem să îl judecam pe Vişinescu înseamnă că putem şi trebuie să îl judecăm şi pe Iliescu, atât pentru cacialma cât şi pentru mineriade.

NU SE FOLOSESC IN ARTICOLE casa visinescu foto varzariu mugur

Ilustraţii cu fostul comandant al închisorii de la Râmnicu Sărat (`56-`63), tânăr

FOTOGRAFII de Mugur Varzariu

Fără această reparaţie în oglindă, procesul lui Vişinescu este doar o altă mascaradă. Bazându-se pe acest raţionament, Vişinescu ar trebui să ceară o rezoluţie în procesul comunismului şi în cel al lui Iliescu înainte de începerea procesului său, iar în caz contrar să conteste legitimitatea întregului cadru procesual, deoarece legea trebuie aplicată în mod egal tuturor, nu doar unei singure persoane.

Unde mai pui că pentru a interveni o minimă reparaţie nu este suficientă doar condamnarea celor care au comis atrocităţile în mod direct, ci trebuie condamnaţi şi autorii principali, cei morali, respectiv cei ce au dat ordinul criminal.

Istoria a dovedit deja că politrucii şi ideologii Partidului Comunist Român au plănuit în detaliu şi executat planul de înlăturare şi suprimare a tuturor celor care se opuneau regimului comunist. 

Dacă nu era orbit de propria-i infailibilitate, Iliescu nu s-ar fi mulţumit doar cu netrimiterea sa în judecată pentru crimele din timpul mineriadelor, ci ar fi cerut să fie judecat şi achitat. Şi vă garantez că acelaşi judecător care a decis că nu trebuie să fie judecat l-ar fi găsit la fel de bine şi nevinovat. 

Imposibilitatea invocării prescripţiei şi lipsa autorităţii de lucru judecat face ca poporul român să mai aibă azi, prin exemplul Vişinescu, încă o şansă să îi vadă plătind pe cei ce l-au nenorocit. 

Mai multe imagini găsiţi pe mugurvarzariu.com.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite