Comorile lumii, la Târgul filatelic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un timbru de 10.000 de euro a atras atenţia colecţionarilor veniţi să studieze oferta de la Târgul filatelic, numismatic şi de antichităţi organizat la International Trade Center din Braşov.

Emisiunea a doua „Cap de bour", pusă în circulaţie la 1 noiembrie 1958, reproduce semnul heraldic de pe stema Principatului Moldovei şi este lucrat pe o hârtie specială, de provenienţă engleză, aproape transparentă, azurată, albă sau gălbuie.

„Preţul poate să treacă de 8.000, chiar 10.000 de euro. Mai am şi alte emisiuni şi eseuri, iar pe unele dintre ele deţin monopol mondial", a declarat Victor Iordache, preşedinte al Asociaţiei Filateliştilor de la poalele Tâmpei.

Alături de timbre şi bănuţi vechi, al căror preţ poate să treacă de 3.000 de euro, la târg au fost aduse şi altfel de piese de colecţie.

Prahoveanul Ion Coman a adus la târg o piesă unică ce datează din 1800: o pafta de argint cu scoici naturale, gravate cu foarte mare grijă. „Paftaua aceasta are peste 200 de ani şi o dau cu 150 de euro", a spus colecţionarul.

O grimolă (străbunica pickup-ului) de aproape 100 de ani a fost scoasă la vânzare cu 600 de euro, un ceas Tissot trece de 300 de euro, iar o mască de scafandru, veche de 40 de ani, a fost estimată la 1.000 de euro. Târgul se încheie în această seară la ora 18.00.
Paula Ciotloş

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite