Comitetul responsabil pentru scandalul deceselor COVID-19 este condus de acelaşi funcţionar care a lăsat neplătit personalul din centrele de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comitetul făcut responsabil de Ministrul Sănătăţii
pentru scandalul deceselor COVID-19 este condus de  Amalia Şerban
Comitetul făcut responsabil de Ministrul Sănătăţii pentru scandalul deceselor COVID-19 este condus de  Amalia Şerban

Comitetul făcut responsabil de Ministrul Sănătăţii pentru scandalul deceselor COVID-19 este condus de  Amalia Şerban. Şerban este acelaşi funcţionar din minister care a uitat, la începutul anului, să trimită o hârtie la Ministerul de Finanţe, lăsând astfel neplătit personalul din centrele de vaccinare.

„Aţi întrebat de responsabilii din Ministerul Sănătăţii care priveau tocmai monitorizarea datelor raportate. Responsabilul din Ministerul Sănătăţii este un Comitet numit în mandatul precedent lui Vlad Voiculescu şi vom lua toate măsurile pentru cercetarea disciplinară a acestora", a afirmat luni în plenul Parlamentului, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Comitetul invocat de aceasta, a fost înfiinţat în iulie anul trecut, în timpul mandatului de ministru al liberalului Nelu Tătaru, şi poartă numele de Comitetul Operaţional de Coordonare, Evaluare şi Prognoză, pe scurt COCEP.

Responsabilitatea acestui organism este, potrivit ordinului de ministru, stabilirea procedurilor privind raportarea datelor şi informatiilor ce urmau a fi centralizate şi asigurarea unui circuit unic, coordonat şi coerent al datelor şi informaţiilor. Mai mult, COCEP trebuia să întreprindă demersurile necesare pentru corectarea, în timp operativ, a eventualelor erori de raportare constatate.

Comitetul are în coordonare un Grup tehnic de lucru pentru operarea, monitorizarea şi centralizarea datelor.

În atribuţiile acestui grup tehnic intră monitorizarea zilnică a bazelor de date tehnice aferente sistemul electronic centralizat al Ministerului Sănătăţii şi ale platformei "Corona Forms", precum şi evaluarea a concordanţei datelor raportate în aceste platforme de către unităţile spitaliceşti şi DSP-uri.

COCEP este condus de Amalia Şerban, care lucrează în Ministerul Sănătăţii încă din anul 2004 şi ocupă funcţii de conducere în instituţie de 14 ani, din anul 2007, potrivit CV-ului său. Din Comitet mai fac parte în calitate de experţi tehnici funcţionari din MS: Avian-Daniel Pop, Costin Iliuţă, Mariana Stanciu, Cătălin Popa. Secretar este Mihai Bundoi.

Grupul tehnic era condus, potrivit ordinului de ministru, de Ovidiu Chirilă, consilier personal al fostului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite