Comisia Europeană a confundat România cu Bulgaria la MCV! Avem dovada

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform birocraţilor care adună informaţii în raportele de monitorizare a justiţiei pentru România şi Bulgaria, bulgarii merită să li se ridice MCV-ul, dar românii nu. Preşedintele şi guvernul român ar trebui să protesteze imediat, pentru că toţi indicatorii arată opusul. Poate o fi făcut vreo greşeală o dactilografă a Comisiei…

Vă prezentăm azi indicatorul principal folosit de DG Just în evaluarea independenţei justiţiei, care este compilat de Forumul Economic Global.

Nu doar că România este mult peste Bulgaria, deşi amândouă sunt sub media europeană (grafic 1), dar România a progresat cel mai mult din toate ţările nou intrate. Suntem pe locul 1 la schimbare pozitivă, cu peste 1 punct progres în ultimii zece ani (grafic 2).

Imagine indisponibilă

Grafic 1 - scor independenţa justitiţiei
Sursa. Independenţa Justiţiei, Global Competitiveness Report, recodificat 1-10 (din 1-17), cu 10 cea mai mare independenţă a justiţiei. Graficul 1 arată cifrele absolute, iar graficul 2 arată schimbarea din 2008 în 2018.

Situaţia este identică şi pe indicatorii de corupţie, din care vom publica treptat în zilele următoare. România a înregistrat în aceşti zece ani cel mai mare progres din Europa, în vreme ce Bulgaria a stagnat, deşi nivelul Bulgariei era de la început ceva mai slab.

Invităm candidaţii la preşedinţie să se pronunţe asupra acestei decizii politice care afectează intrarea României în Schengen, unde a intrat în schimb Croaţia (cu roşu, grafic 1 şi 2), care a regresat.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite