Comisarul European pentru Justiţie vine în România pentru a discuta cu Tudorel Toader: „Raportul MCV va fi publicat luna aceasta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul European pentru Justiţie, Vera Jourova, spune că va face o vizită în România pentru a discuta cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, dar şi cu alţi miniştri, pe marginea modificărilor aduse de legile justiţiei. De asemenea, oficialul a spus că la finele acestei luni va fi publicat şi raportul MCV, arată presa internaţională.

Potrivit business-review.eu, oficialul european a declarat că raportul MCV conţine o recomandare completă asupra modului în care poate fi păstrată calitatea sistemului judiciar. 

„Mă duc în România în 10 zile, unde voi vorbi cu ministrul justiţiei şi cu alţi miniştri cheie, pentru că eu sunt responsabil şi pentru alte lucruri. De asemenea, raportul MCV privind România va fi publicat luna aceasta. Am avut multe discuţii cu Tudorel Toader. Suntem în contact foarte frecvent. În câteva zile vom emite un aviz cu privire la ultimele modificări ale legilor privind Codul civil şi penal. Am văzut deja declaraţia Comisiei de la Veneţia în această privinţă”, a explicat Vera Jourova. 

Sursa citată mai arată că judecătorii independenţi reprezintă un pilon al dezvoltării democratice a ţării. „Mesajele mele către România au fost, din nefericire, interpretate ca pesimiste. Nu au fost aşa”, a arătat oficialul european. 

Jourova despre scandalul Cambridge Analytica

Vera Jourova a ţinut un discurs la Summit-ul web privind modul în care Social Media şi dezvoltarea tehnologică afectează democraţia. 

„În calitate de legiuitor european, vă pot spune că dorim ca alegerile să fie libere şi să garanteze libertatea de alegere, şi de aceea suntem sfătuiţi statele membre să aplice regulile pentru conţinutul online, dar, bineînţeles, nu putem face aşa de mult despre conţinutul manipulator, pentru că ne-am îndrepta spre cenzură şi acest lucru nu ne dorim să avem în Europa ", a explicat ea.

Referitor la scandalul Cambridge Analytica, Jourova a spus că „ceea ce sa întâmplat în cazul Cambridge Analytica a fost ceva pe care l-am experimentat înainte: suntem doar obiecte, nu avem libertatea de a alege datele care au fost furate şi mesajele au fost vizate. Este ca un film de science fiction. Nu vreau să compar industria digitală cu un regim totalitar, desigur că este o poveste complet diferită, dar rezultatul este că alegerea liberă a oamenilor în alegeri va fi limitată. Şi trebuie să luptăm împotriva acestui lucru. Acesta este motivul pentru care alertăm pe toţi cei responsabili să respecte regulile GDPR, deoarece este singura modalitate de a le asigura oamenilor că vor rămâne subiecţi şi nu vor deveni obiecte uşor manipulate”, a conchis Comisarul European pentru Justiţie. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite