Colaborarea poliţiştilor români cu cei ungari a dus la recuperarea a 15 autoturisme furate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Datorită colaborării dintre poliţiştii români şi cei ungari au fost recuperate 15 autoturisme furate
Datorită colaborării dintre poliţiştii români şi cei ungari au fost recuperate 15 autoturisme furate

Poliţiştii români au reuşit, în această lună, recuperarea din Ungaria a 15 autoturisme, căutate în cadrul unei investigaţii privind fraudarea unei societăţi de leasing cu 300.000 de euro, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În urma colaborării poliţiştilor de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Române, în cooperare cu poliţişti din Ungaria, s-a reuşit localizarea şi indisponibilizarea pe teritoriul acestei ţări a 15 autoturisme. Acestea fac obiectul cercetărilor pentru abuz de încredere şi înşelăciune în cadrul mai multor dosare penale instrumentate şi constituite ca urmare a sesizării unor societăţi de leasing, prejudiciate în urma derulării unor contracte de leasing financiar.

Asfel, în urma activităţilor desfăşurate, având în vedere semnalările instituite de autorităţile române, prin utilizarea canalelor oficiale de cooperare judiciară cu autorităţile ungare şi în cadrul unor comisii rogatorii, au fost localizate şi indisponibilizate, în regiunea Budapesta, cele 15 autoturisme.

Acestea au fost predate de autorităţile din Ungaria societăţilor reclamante, recuperându-se prejudiciul cauzat, estimat la 300.000 de euro.

În continuare, poliţiştii desfăşoară activităţi de cercetare pentru identificarea persoanelor care au deturnat autoturismele, stabilirea vinovăţiei acestora şi tragerea lor la răspundere penală.

Din cazurile instrumentate până în prezent, de către structurile de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Române, a reieşit că majoritatea suspecţilor faptelor de acest gen, provin din rândul celor care anterior aveau preocupări privind furtul şi traficul cu autovehicule.

După contractarea autovehiculelor în sistem leasing, acestea erau vândute de utilizatori membrilor reţelelor de traficanţi, pentru diferite sume de bani, iar ulterior, în urma înţelegerii cu aceştia, erau reclamate furate.

În alte cazuri acestea erau cumpărate de traficanţi, de la societăţile comerciale de leasing, prin persoane interpuse folosind acte false ori falsificate, iar ulterior autovehiculele au fost vândute unor terţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite