Dan Voiculescu, despre plecarea sa din ţară odată cu izbucnirea scandalului Antenelor: „Mă voi întoarce joi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul Antenelor, în care Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, a fost vineri arestat preventiv pentru 29 de zile, continuă să ia amploare. Potrivit unor surse apropiate anchetei, Dan Voiculescu, preşedintele fondator al PC, ar fi părăsit România.

UPDATE Dan Voiculescu a reacţionat duminică seara, pe blogul său, la informaţiile difuzate de RTV,  potrivit cărora ar fi plecat din ţară după arestarea directorului Antena TV Grup, Sorin Alexandrescu. Voiculescu a afirmat că este într-adevăr plecat,  dar că acest lucru nu are legătură cu cazul Alexandrescu.

„Eu înteleg frustrarea celor care nu mă pot invinge, m-am confruntat o viaţă cu asemenea cazuri. Dar, după ce am înfruntat deschis abuzurile regimului Băsescu în perioada sa de maximă forţă, dacă cineva crede că mă ascund acum este fie prost, fie ticălos. Călătoresc frecvent, sunt şi acum plecat, mă voi întoarce joi, dar această întâmplare nu are nicio legătură cu cazul Alexandrescu. Eu îmi planific deplasările din timp şi nu-mi pot schimba programul după dorinţele unor televiziuni pierdute în derizoriu, certate cu bunul simţ şi adevărul“, a precizat Voiculescu.

El informează că l-a împuternicit pe avocatul Gheorghiţă Mateut să notifice „celor care dezinformează cu interesul evident de a genera presiune asupra instituţiilor statului şi de a denigra trustul media numărul 1 din România că vor răspunde în justiţie pentru acţiunile lor“.


Din informaţiile RTV, mogulul Voiculescu ar fi plecat din ţară în cursul zilei de joi, cu avionul personal, de la un terminal privat al Aeroportului Otopeni, acelaşi terminal de la care a încercat să plece din ţară şi Gigi Becali, înainte de a fi condamnat la trei ani de închisoare.

Mogulul, activ pe blog chiar în ziua arestării lui Alexandrescu

Vineri, pe 31 mai, ziua în care Sorin Alexandrescu a fost arestat pentru 29 de zile pentru şantaj, Dan Voiculescu a postat pe blogul personal comentarii legate de cazul arestării directorului Antena Group.

„1. Sorin Alexandrescu a fost ridicat de pe stradă fără să fi fost citat regulamentar. 2 .Este anchetat de o instituţie care nu are competenţă în acest caz (Sorin Alexandrescu nu are o calitate care să atragă competenţa DNA, iar în cauză nu s-a produs niciun prejudiciu material)“, a precizat Voiculescu în materialul postat.
 

„Sunt convins că Sorin Alexandrescu are tăria de a depăşi acest moment, indiferent de soluţia justiţiei. Ma tem însă că presa din România, obsedată de rivalităţi, consumată de mize financiare şi politice, ratează un moment decisiv pentru garantarea propriei libertăţi“, mai punctează mogulul.


Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group, televiziune deţinută de Dan Voiculescu, a fost arestat  vineri pentru 29 de zile. Alexandrescu este acuzat de procurorii DNA că l-ar fi şantajat pe Ioan Bendei, administratorul RCS-RDS, societate care deţine şi grupul de televiziuni Digi. Decizia nu este definitivă, însă până la judecarea recursului acesta va sta în arestul Poliţiei Capitalei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite