Codruţ Sereş află pe 14 februarie pentru ce infracţiune va fi judecat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Economiei Codruţ Sereş va afla pe 14 februarie pentru ce infracţiune va fi judecat, după ce magistraţii Curţii Supreme au luat în discuţie miercuri reîncadrarea acuzaţiei de subminare a economiei naţionale deoarece aceasta a fost eliminată din noul Cod penal.

Judecătorii urmează să constate că elementele componenete ale vechii infracţiuni de care este acuzat Sereş, subminarea economiei naţionale, se regăsesc în infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu, potrivit digi24.ro.

Fostul ministru beneficiază şi de o pedeapsă mai mică în cazul în care va fi condamnat, deoarece pedeapsa maximă pentru infracţiunea de care era acuzat în vechiul Cod penal era de până la 25 de ani sau chiar închisoare pe viaţă, dacă prejudiciul era deosebit de mare. În schimb, pentru complicitate la abuz în serviciu, pedeapsa maximă este de şapte ani de închisoare.

Sereş, condamnat într-un alt dosar

Într-un alt dosar, Sereş a fost condamnat la începutul lunii decembrie 2013 de judecătorii Curţii Supreme la şase ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trădare. De asemenea, fostul ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy judecat şi el în acest dosar, a primit cinci ani de închisoare. Cei doi sunt acuzaţi că s-ar fi folosit de funcţiile pe care le-au deţinut pentru a favoriza mai multe persoane în dosare de privatizare.

Ştiri pe aceeaşi temă:

UPDATE Fostul ministru Codruţ Sereş, condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trădare. Zsolt Nagy a primit 5 ani

Verdictul în dosarul în care fostul ministru Codruţ Sereş este acuzat de trădare, pe 19 noiembrie

UPDATE Ultimul termen în dosarul în care fostul ministru Codruţ Sereş este acuzat de trădare. Procurorii cer pedepse cu executare pentru inculpaţi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite