Cod roşu de inundaţii pe mai multe râuri din judeţul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hidrologii au instituit cod roşu pe mai multe râuri din judeţul Constanţa, unde se pot produce inundaţii locale şi eroziuni puternice ale plajelor din zona costieră, din cauza scurgerilor pe versanţi, torenţi, pâraie şi a viiturilor rapide, avertizarea fiind valabilă vineri, până la ora 20.00.

În intervalul 20.06.2014, ora 12:00 – 20.06.2014, ora 20:00 se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici din judeţul Constanţa cu efect de inundaţii locale, precum şi puternice eroziuni ale plajelor din zona costieră.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice: Urluia, Valea Mare, Valea Baciului, Valea Albeşti şi pe alte râuri mici din jumătatea de sud a judeţului Constanţa, informează Institutul Naţional de Hidrologie.

Coduri portocalii şi galbene, în vigoare

De asemenea, vineri, de la ora 12.00 până la ora 20.00, râurile mici din Dobrogea aferente judeţului Tulcea sunt sub avertizare cod portocaliu.

Hidrologii au emis şi o avertizare cod galben, valabilă de vineri, ora 12.00, până sâmbătă, la ora 12.00, pe râurile din bazinul hidrografic Vedea (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman). Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul superior al râului Vedea şi pe afluentul său Teleorman.

Cod portocaliu de ploi şi furtuni, valabil până vineri la prânz

Sub avertizare cod galben vor fi, de vineri, ora 20.00, până sâmbătă, la ora 12.00, râurile mici din judeţele Constanţa şi Tulcea.

De altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare meteorologică de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ, valabilă în intervalul 19 iunie, ora 21 - 20 iunie, ora 15.

Pe aceeaşi temă:

Cum va fi vremea până la sfârşitul lunii: temperaturi scăzute şi ploi în aproape toată ţara

În această săptămână, temperaturile se vor situa sub cele normale ale acestei perioade, după care vor creşte uşor până spre 27-28 grade Celsius în majoritatea regiunilor. Specialiştii anunţă că până la sfârşitul lunii se vor înregistra ploi moderate sau slabe în cele mai multe zone ale ţării.

Cum va fi vremea în următoarele trei luni: vara caniculară şi secetoasă

Meteorologii anunţă că vremea în următoarele trei luni va fi caniculară şi secetoasă. Specialiştii arată că valorile înregistrate vor fi peste normalul perioadei, iar precipitaţiile vor fi din ce în ce mai puţine.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite