Cod portocaliu de vânt până miercuri, cod galben de ger până pe 12 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe judeţe sunt blocate de nămeţi, iar alte 3 ar putea fi închise, potrivit ministrului transporturilor.

UPDATE 14:00 30 de greci şi ruşi stau de trei zile la ieşirea din Galați, după ce toate drumurile sunt închise. Ei au rămas fără apă sau combustibil şi au ajuns la capătul răbdării. Jandarmeria le-a adus mâncare, dar autorităţile nu au veşti prea bune pentru ei.

UPDATE 13:20 Traficul pe DN1 este din nou blocat.

image

UPDATE 12:45 Punctul de Trecere a Frontierei Bechet a fost închis, marţi, întrucât în Bulgaria a fost instituit cod roşu din cauza ninsorilor abundente.

UPDATE 12:30 Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti a fost închisă, marţi, de la ora 12.00.

UPDATE 12:20 Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit avertizarea meteo cod portocaliu de intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi troienită, vizibilitate redusă pentru intervalul 7 februarie ora 12:00 - 8 februarie ora 22:00. În intervalul 08 februarie ora 02:00 - 12 februarie ora 10:00 va fi ger în toate regiunile ţării.

UPDATE 10:10 Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale din România că începând cu ora 10:00 pe DN 2 Roman - Bacău a fost restricţionat traficul pentru vehicule cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone, pe sensul Roman - Bacău.

UPDATE 10:00 Circulaţia este închisă, marţi dimineaţă, pe autostrada A2 Bucureşti - Feteşti şi pe 43 de drumuri naţionale, iar pe unele tronsoane de drum este restricţionat traficul greu.

UPDATE 09:30 Circulația pe Centura București a fost închisă începând cu ora 9.40, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

UPDATE 09:20 Un tren care venea de la Constanța la București, cu aproximativ 400 de călători, a rămas blocat luni seară în apropiere de gara din Lehliu. Autorităţile locale au reuşit să-i transbordeze în şase autocare, care să-i aducă spre Capitală, însă aceștia nu au ajuns nici până luni dimineață, informează RTV. Pe lângă cele şase autocare din Lehliu au plecat şi alte maşini, plus o salvare cu un copil de o lună. Toate autoturismele au rămas înzăpezite lângă localitatea Ileana, Călăraşi.

UPDATE 07:45 Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru Bucureşti şi 19 judeţe, unde până miercuri dimineaţă va ninge viscolit, viteza vântului va depăşi la rafală 70- 80 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri, alte 17 judeţe fiind avertizate cu cod galben.

60 de studenţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi sunt blocaţi în tren de 26 de ore

Potrivit meteorologilor, până miercuri la ora 10.00 vor fi ninsori, intensificări ale vântului, viscol şi polei în partea de sud a ţării. Sunt afectate judeţele: Mehedinţi, Gorj Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Brălia, Tulcea, Constanţa şi municipiul Bucureşti.

Viscolul se va manifesta în noaptea de 5 spre 6 februarie în sudul Moldovei şi în Bărăgan, apoi se va extinde spre celelalte regiuni menţionate, atingând intensitatea maximă în perioada 6 februarie ora 14.00 - 7 februarie ora 18.00. La începutul intervalului, în Dobrogea şi estul Munteniei vor mai fi precipitaţii mixte şi se va menţine poleiul.

UPDATE 07.00 Traficul rutier pe DN1, DN1A, DN5 a fost reluat, în condiţii de iarnă, la ieşirea din Capitală către Ploieşti, Dâmboviţa, respectiv Giurgiu.

SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER LA ORA 06.30

- traficul rutier pe DN1, DN1A, DN5 a fost reluat, în condiţii de iarnă, la ieşirea din Capitală către Ploieşti, Dâmboviţa, respectiv Giurgiu;

- şoseaua de centură a municipiului Bucureşti este blocată pe două tronsoane - între DN5 şi Măgurele şi între DN2 şi DN3;

- în judeţul Braşov, circulaţia auto este oprită pe DN11, întrucât drumul este înzăpezit în judeţul Covasna.

Drumurile naţionale pe care circulaţia rutieră este întreruptă, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile:

• judeţul Vrancea - toate (11 artere);

• judeţul Ialomiţa - toate (8 artere);

• judeţul Galaţi - toate (7 artere);

• judeţul Călăraşi - toate (7 artere);

• judeţul Brăila - toate (5 artere);

• judeţul Buzău - toate drumurile naţionale, cu excepţia DN10 Buzău - Braşov, pe care este permis accesul autovehiculelor cu masa mai mică de 3,5 tone (5 artere blocate);

• judeţul Vaslui - DN2F Vaslui - Dragomireşti;

DN11A Bârlad - Iveşti;

DN15D Negreşti - limita cu judeţul Neamţ;

DN24A Huşi - Murgeni;

DN26 Murgeni - limita cu judeţul Galaţi;

• judeţul Bacău - DN2F Bacău - Vaslui;

DN2G Bacău - Moineşti - Comăneşti;

DN11A Adjud - Podu Turcului - Oneşti;

• judeţul Ilfov - DN2 Bucureşti - Urziceni;

DN3 Bucureşti - Călăraşi;

DN4 Bucureşti - Olteniţa;

• judeţul Giurgiu - DN5 Giurgiu - Bucureşti;

DN5B Giurgiu - Ghimpaţi;

DN61 Ghimpaţi - Leţca Nouă;

• judeţul Covasna - DN2D Ojdula - Tulnici;

DN11 Reci - Târgu Secuiesc;

DN13E intersecţie DN11 - Covasna;

DN10 Buzău - Întorsura - Buzăului - este restricţionat traficul greu (>3,5 tone) ;

• judeţul Argeş - DN7C Căpăţâneni - Piscu Negru;

• judeţul Botoşani - DN24C Rădăuţi Prut - Manoleasa - Santa Mare;

• judeţul Dâmboviţa - DN1A Crevedia - Lucianca;

DN61 Petreşti - Corbii Mari;

DN71 Moroieni - Sinaia - este restricţionat traficul greu (>7,5 tone) ;

• judeţul Iaşi - DN24C Vânători - Tabăra;

• judeţul Neamţ - DN15D Piatra Neamţ - Roman - limita cu judeţul Vaslui;

• judeţul Prahova - nu se permite accesul vehiculelor pe DN1, DN1A, DN1B, DN1D; se circulă pe DN71 (restricţie de tonaj 7,5 tone) şi DN72;

• Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa.

***

Sud-estul ţării rămâne sub cod portocaliu de viscol până mâine iar meteorologii avertizează că urmează o perioadă cu temperaturi foarte mici, de sub minus 25 de grade Celsius.

"La cele 7 judeţe închise adăugăm alte 3 judeţe, dar deocamdata nu le închidem. Acestea sunt Ilfov, Giurgiu şi Teleorman. În acest moment sunt 43 de drumuri naţionale închise. Cand se opreşte viscolul intrăm să deszăpezim", a declarat Anca Boagiu.

7% din trenuri anulate. 10 trenuri intarzieri semnificative.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite