Coadă de politicieni la Curtea Supremă. Dragnea, Tăriceanu, Oprea, Orban, Olteanu şi Niţă, în faţa judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea si Bombonica FOTO Eduard Enea
Liviu Dragnea si Bombonica FOTO Eduard Enea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu sau fostul vicepremier al României, Gabriel Oprea, sunt doar trei dintre politicienii care sunt citaţi astăzi la Curtea Supremă, în dosarele în care sunt trimişi în judecată.

UPDATE Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru fostul viceguvernator al Băncii Naţionale Bogdan Olteanu. Judecătorii de la Curtea Supremă au decis astăzi prelungirea mandatului ca să fie siguri că el nu va influenţa ancheta. Decizia poate fi însă contestată.

Detalii în articolul: „Curtea Supremă a prelungit cu 30 de zile arestul la domiciliu în cazul fostului viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu”

Martori grei, la Curtea Supremă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, copreşedintele liberal Alina Gorghiu şi fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu vor fi audiaţi ca martori în dosarul lui Mihail Vlasov, fostul şef al Camerei de Comerţ şi Industriei.
Este vorba de o audiere în calitate de martori cu privire la un proiect de lege despre care, susţin procurorii de la DNA, ar fi fost rezultatul traficului de influenţă făcut de Mihail Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industriei.

Detalii în articolul: „Alina Gorghiu şi Bogdan Olteanu vor fi audiaţi ca martori în dosarul lui Mihail Vlasov”

Patroni de televiziuni, citaţi în cazul Orban

Judecarea pe fond a dosarului deputatului liberal Ludovic Orban a început luni, la instanţa supremă, acesta arătând că vrea să fie audiat şi nu doreşte să beneficieze de procedura simplificată prin care o eventuală pedeapsă ar putea fi redusă cu o treime.

Instanţa supremă a decis, marţi, audierea lui Tiberiu Urdăreanu, Cozmin Guşă şi Sorin Oancea, în dosarul în care deputatul Ludovic Orban este acuzat că a cerut unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania sa electorală la Primăria Capitalei.

Judecătorii au stabilit următorul termen de judecată în 18 octombrie, când vor fi audiaţi mai mulţi martori, precum şi Ludovic Orban.

Detalii în articolul:„Tiberiu Urdăreanu, Cozmin Guşă şi Sorin Oancea vor fi audiaţi la instanţa supremă în dosarul deputatului Ludovic Orban”

Procese în serie

O dată cu terminarea vacanţei judecătoreşti, Curtea Supremă a reînceput judecarea proceselor în care politicieni de topă sunt acuzaţi d efapte de corupţie. În medie, în fiecare zi, 4 sau 5 foşti miniştri sau parlamentari, sunt judecaţi la Curtea Supremă.

Primul proces începe la ora 11.00. Deputatul Ludovic Orban (PNL) are primul termen al procesului în care este acuzat că a încercat să strângă ilegal bani pentru campania electorală pentru localele din luna iunie.

O oră, la 12.00,  mai târziu este un nou termen în dosarul de mărturie mincinoasă a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit DNA, şeful Senatului ar fi ascuns intenţionat detalii despre retrocedările în care erau implicaţi Paul al României şi Remus Truică.

Tot la ora 12:00 este aşteptat la Înalta Curte şi Bogdan Olteanu, pentru care procurorii DNA cer prelungirea arestului la domiciliu cu 30 de zile. Fostul viceguvernator al BNR este acuzat de trafic de influenţă.

La ora 14.00, începe judecarea procesului de corupţie al fostului ministru al energiei Constantin Niţă. În rechizitoriu, procurorii DNA susţin că, în 2013, fostul ministru i-ar fi solicitat unui om de afaceri un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de societatea comercială a acestuia cu primăria Braşov.

Gabriel Oprea se va prezenta la ora 17.00 la instanţa supremă pentru discutarea cererilor şi excepţiilor referitoare la legalitatea probelor strânse de procurori în dosarul maşinii de lux cumpărate din fondurile operative ale DIPI.

La ora 19:00, în faţa instanţei vor ajunge preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi fosta sa soţie. Cei doi sunt implicaţi în dosarul angajărilor fictive la Direcţia de Protecţie Socială Teleorman. Procesul este în faza camerei preliminare, aşa că şedinţa este una secretă. Magistraţii vor discuta doar legalitatea probelor din dosar.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite