Cluj-Napoca: Medic decedat cu suspiciune de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Toth Istvan (foto stânga) era unul dintre cei mai buni chirurgi români în medicină infantilă
Medicul Toth Istvan (foto stânga) era unul dintre cei mai buni chirurgi români în medicină infantilă

Medicul Toth Istvan din Zalău, în vârstă de 42 de ani, a murit la Spitalul Judeţean Cluj la sfârşitul săptămânii trecute, din cauza unor complicaţii pe fondul unor suspiciuni de gripă porcină.

Acesta era specializat în chirurgie infantilă, iar moartea lui este considerată o mare pierdere pentru sistemul medical românesc.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, a declarat că Toth a fost internat, anul trecut, după Crăciun, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Sălaj cu suspiciunea de gripă A(H1N1).

„Medicul a fost diagnosticat cu afecţiuni respiratorii. Pentru că era suspect de gripă nouă, i s-a administrat Tamiflu, iar când starea de sănătate a permis transportarea, el a fost mutat la o clinică din Cluj.

Acolo a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza unor complicaţii medicale pe fondul suspiciunii de gripă nouă", a spus Marincaş. Potrivit sursei citate, cauza exactă a morţii se va cunoaşte după efectuarea necropsiei.

La rândul său, Mihai Moisescu, coordonatorul compartimentului de epidemiologie din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, a precizat că probele vor fi trimise mâine-dimineaţă la Institutul Cantacuzino, iar cel mai devreme se va primi un rezultat miercuri. Potrivit Ligiei Marincaş, în perioada în care medicul a fost internat în Cluj, diagnosticul nu a putut fi confirmat, din cauza complicaţiilor medicale.

Chirurgul a organizat în 2009, la Zalău, un seminar medical în cadrul căruia au fost operaţi de hipospadias, o boală rară, 10 băieţi din mai multe judeţe, toţi cu vârste foarte mici.

CITEȘTE ȘI:

Tânăra care a ajuns la spital în urma vaccinului anti gripă nouă s-a întors acasă

Tumora gigant, subiect de documentar

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite