Clubul de fotbal Poli Iaşi, subvenţionat de primărie cu 595 RON pe oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

atenţie contractul, mai ales că şefii primăriei au uitat să îi trimită documentul pentru a-l studia înainte de şedinţă.Echipa de fotbal Politehnica Iaşi a "evoluat" ieri nu pe stadionul

atenţie contractul, mai ales că şefii primăriei au uitat să îi trimită documentul pentru a-l studia înainte de şedinţă.
Echipa de fotbal Politehnica Iaşi a "evoluat" ieri nu pe stadionul "Emil Alexandrescu", ci în sala mare a primăriei, unde a avut loc şedinţa consiliului municipal. Fotbaliştii şi antrenorul Ionuţ Popa, care nu îşi primiseră banii pe contracte de mai bine de două-trei luni, au ameninţat că vor pleca de la Iaşi în cazul în care municipalitatea nu va aloca bani pentru a depăşi impasul financiar. Deşi iniţial spuneau că nu sunt de acord cu ideea de a subvenţiona clubul prin diferite metode, consilierii şi-au schimbat părerea în urma presingului făcut de primarul Gheorghe Nichita şi fotbaliştii de la Poli. "Prin contractul de prestări servicii, fotbaliştii de la Politehnica vor promova sportul în şcoli. Ei vor participa la meciuri demonstrative sau vor juca chiar cu echipele de fotbal ale liceelor", a explicat Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului. "Banii alocaţi înseamnă că aleşii locali respectă echipa de fotbal. Suma nu este mare, pentru că fotbalul mănâncă bani şi nu dă bani", a completat Ionuţ Popa, antrenorul Politehnicii Iaşi, care, înainte de şedinţă, ameninţa că pleacă de la echipă dacă nu sunt alocaţi banii.

"Să nu dăm bani doar pentru fotbal!"
Au fost însă şi consilieri municipali care nu au fost de acord cu alocarea de bani de la bugetul oraşului către echipa de fotbal. "Nu am votat hotărârea şi am preferat să mă abţin. Cu banii alocaţi ar fi putut fi finanţate şi alte sporturi, nu numai fotbalul. Sau învăţământul", a declarat Camelia Gavrilă. "Puteam face Iaşiul un oraş al drumurilor bune, al bibliotecilor şi ce mai vreţi, decât să alocăm banii doar pentru fotbal", a precizat Daniel Oajdea, un alt consilier municipal care nu a fost de acord cu hotărârea privind finanţarea Politehnicii de la buget. Nu în ultimul rînd, Radu Prisăcaru, prefectul de Iaşi, a anunţat că va studia cu mare atenţie contractul dintre primărie şi clubul Politehnica. "Nu ştiu dacă voi ataca sau nu în contencios hotărârea. Convenisem să mi se trimită proiectul de hotărâre înainte de şedinţă, dar şefii oraşului au uitat", a declarat Prisăcaru. Deocamdată, Politehnica Iaşi pare să fi ieşit din impasul financiar. Din sezonul viitor, formaţia ieşeană va evolua în nocturnă, instalaţia fiind aproape gata, iar şefii grupării visează chiar la prezenţa în Cupa UEFA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite