Club de fiţe din Bucureşti, închis de ISU pentru nereguli privind normele de apărare împotriva incendiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ISU Bucureşti - Ilfov au efectuate mai multe controale în perioada 5 - 12 noiembrie FOTO ISU Bucureşti Ilfov
ISU Bucureşti - Ilfov au efectuate mai multe controale în perioada 5 - 12 noiembrie FOTO ISU Bucureşti Ilfov

Zeci de cluburi şi restaurante din Capitală au fost vizate, în ultimele zile, de controale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov. În urma acţiunii au fost dispuse mai multe măsuri, printre care şi închiderea clubului Princess din Bucureşti.

În perioada 5 – 12 noiembrie au avut loc mai multe controale în Capitală ale ISU Bucureşti - Ilfov, fiind vizate cluburi şi restaurante. Astfel, joi a fost închis clubul Princess pentru deficienţe de la normele de apărare împotriva incendiilor, potrivit unor surse.

Printre neregulile constatate la celebul club: numărul insuficient al căilor de evacuare, lipsa sistemelor de detecţie automată a incendiilor şi numărul insuficient de marcaje pentru evacuare.

Astfel, inspectorii au pus sigiliul pe uşa de acces, clubul urmând să fie închis până la remedierea deficienţelor. De asemenea, ISU a aplicat o amendă cuprinsă între 30.000 şi 100.000 de lei.

ISU Bucureşti - Ilfov a precizat că va prezenta vineri un raport privind măsurile dispuse şi amenzile aplicate.

   

club inchis de pompieri foto isu bucuresti ilfov

Potrivit unui comunicat de presă emis marţi de ISU Bucureşti Ilfov, 33 de cluburi, discoteci, restaurante, săli de cinematograf şi mall-uri au fost verificate în perioada 5 - 9 noiembrie.  

În urma controalelor au fost găsite 129 de deficienţe privind cerinţele de securitate la incendiu, 30 de operatori economici fiind amendaţi cu 205.000 de lei, arată marţi ISU Bucureşti - Ilfov, într-un comunicat de presă.

În unele dintre localurile cotrolate au fost găsite, printre nereguli: căi de evacuare îngustate prin amplasarea de materiale combustibile; uşă de evacuare care se deschidea în sens invers direcţiei de deplasare a persoanelor către exterior; materialelor din lemn neignifugate, la plafon sau pe scara de evacuare; lipsa hidranţilor interiori, neechiparea sau nemarcarea corespunzătoare a acestora; nemarcarea căilor de evacuare cu indicatoare standardizate; exploatarea conductorilor electrici neprotejaţi corespunzător; neefectuarea verificărilor periodice la instalaţiile de gaze şi de electricitate.

54 de persoane au murit în urma incendiului din Colectiv

Acţiunea ISU Bucureşti - Ilfov are loc după pe 30 octombrie 2015 a avut loc un incendiu în clubul Colectiv din Capitală. Numărul persoanelor decedate a ajuns, joi, la 54 de morţi.

În spitale din Capitală mai sunt internate joi, la 13 zile după incendiul din clubul Colectiv, 66 de persoane rănite, dintre care 14 în stare critică şi gravă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite