VIDEO Clotilde Armand a chemat Poliţia la Biroul electoral al Sectorului 1 şi acuză o tentativă de fraudă a alegerilor cu ajutorul angajaţilor de la salubritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un candidat la funcţia de consilier local la Primăria Sectorului 1 a ajuns pe mâna poliţiei după ce a fost surprins când pleca din biroul electoral cu mai multe procese verbale. Poliţia a intervenit la sesizarea Candidatul USR PLUS la Primăria Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand.

„Astăzi, în jurul orei  15: 45, Secţia 4 Poliţie a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic  pentru funcţia de consilier,  ar fi fost văzut iesind din clădirea unde a funcţionat un birou electoral al  sectorului 1, de către mai mulţi  reprezentanţi ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale. Persoanele în cauză au fost identificate şi sunt conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie pentru stabilirea situaţiei de fapt şi de drept”, a comunicat Poliţia Capitalei.

Într-o postare pe Facebook Clotilde Armand acuză că totul este o fraudă electorală. „Iată ce avem în sediul Direcţiei de Salubrizare şi Investiţii situat în Complexul din piaţa Mureş, un etaj deasupra Biroului Electoral de Sector. Procese verbale necompletate! Aşa pregăteau frauda. Şi-a făcut apariţia pe aici şi directorul ADP S1 şi nu ştiu ce caută el la BES. O să ne lămurească Poliţia”, scrie Clotilde Armand. 

Ea acuză, totodată, că Dan Turorache a folosit o instituţie a primăriei şi a încercat să modifice procesele verbale cu ajutorul angajaţilor de la Direcţia de Salubrizare.

Candidata USR PLUS a publicat un video cu un teanc de procese verbale despre care susţine că sunt originale şi semnate. În imagini se vede cum, în sediul Primăriei, sunt forţe de ordine şi mai multe persoane. 

”Ce aţi văzut acolo este un teand de procese verbale cu alegerile de ieri, originale, semnate, ştampilate, luate de la Biroul Electoral de sector care este jos şi au fost aduse aici, la sediul primăriei. Sunt acum în Primăria Sectorului 1. Colegii mei, care nu aveau voie să fie în Biroul Electoral de sector au avertizat Poliţia şi Jandarmeria şi au găsit aceste procese verbale”, afirmă Clotilde Armand în clipul video.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a respins acuzaţiile. ”Hai să fim serioşi”, a fost prima reacţie a lui Tudorache la acuzaţia că ar fi pregătit o fraudă electorală.

”Erau procese verbale care urmau să meargă în secţiile de votare. Erau copii care urmau să fie completate de reprezentanţi din secţiile de votare. Asta era tot”, a declarat el pentru News.ro.

Despre înregistrări şi cele susţinute de Clotilde Armand, el a spus că sunt ”nişte prostii”.

Daniel Tudorache a afirmat că nu a discutat cu poliţia: ”Nu, de ce? Erau copii. Aşa se dau. Înainte de a merge în secţiile de votare se dau acele copii. Punct”.

La rândul lor, reprezentaţii Poliţiei Capitalei au transmis că se fac cercetări.

Lupta pentru funcţia de primar al Sectorului 1 este strânsă.

Primarul Sectorului 1 Dan Tudorache susţine, că după terminarea numărătorii paralele, are în plus 200 de voturi faţă de candidata USR PLUS Clotilde Armand. Rezultatele parţiale provizorii centralizate la BEC până la ora 16:00 indică faptul că 33.133 voturi (39.64%), iar Clotilde Armand 34.427 voturi (41.18%). diferenţa fiind de 1.294 de voturi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite