Clopotele se trag cu ajutorul telefonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clopotele se trag cu ajutorul telefonului
Clopotele se trag cu ajutorul telefonului

Clujenii pot vedea în cadrul singurului târg creştin din România clopote „high-tech“ sau o incoană de 10.000 de euro. „Ultimele tendinţe” în materie de obiecte de cult sunt şi clopotele şi toaca automatizate. Pentru „automatizare” se plăteşte circa 4.000 de lei.

 Peste 30 de producători de obiecte bisericeşti din Germania, Grecia, Belarus, Ucraina şi România expun la Cluj veşminte sfinte, icoane, clopote şi candelabre, scaune arhiereşti etc, toate necesare „echipării” complete ale unui lăcaş de cult. Atracţia Târgului Internaţional de Veşminte, Icoane, Cărţi şi Obiecte Bisericeşti sunt de departe lucrările bisericeşti aduse de la Iaşi de firma Art Georgies.

Mozaic la preţul unei maşini noi

Aici, o lucrare care îmbină sticla fuzionată şi mozaicul, care deţine brevet de invenţie, costă cât preţul unui autoturism nou, 10.000 de euro. Pentru realizarea unei asemenea lucrări sunt necesare şase luni, în care să lucreze 15 oameni, fiecare artist fiind specializat pe un anumit aspect al lucrării.
„Foiţa de aur, faptul că este
pictată manual şi durata realizării lucrării însumează acest preţ. Vânzările merg mai bine decât anul trecut. Se pare că încă se mai donează chiar dacă e criză”, a declarat Alina Lelescu, reprezentant regional vânzări firma Art Georgies.

Toaca automatizată, ultima găselniţă

Un mozaic realizat de aceaşi firmă costă la târg 8.000 de euro, iar un vitraliu 7.000 de euro, ultima modă fiind cele aplicate pe termopane. „Ne-am adaptat şi noi tendinţelor şi am inventat o metodă prin care aplicăm vitraliul pe geamul termopan”, a adăugat Lelescu.
Din categoria „ultimelor tendinţe” în materie de obiecte de cult sunt şi clopotele şi toaca automatizate. Cu un singur apăsat de buton sau apelarea unui număr de telefon introdus în softul acestora, călugării sau oamenii bisericii sunt scutiţi de efortul clopoţitului clasic. Găselniţa pare a fi una inspirată, iar vânzările merg ca pe bandă.
„Până acum am automatizat clopotele a 140 de biserici din Mitropolia Ardealului. Mulţi s-au plâns că trebuie să urce totuşi în turnul bisericii, chiar dacă au clopotul automatizat pentru a da cu toaca. Pentru aceştia am lucrat şase luni la acest produs unicat, toaca automatizată”, a declarat Dan Repka, administratorul firmei Bing Beng. Pentru „automatizarea“ clopotului se plăteşte 4.000 de lei. Clujenii mai pot vedea în cadrul târgului şi un candelabru din bronz masiv, care costă 6.000 de euro sau icoane ţesute cu foiţă de aur, aduse din Grecia. Târgul se desfăşoară la Expo Transilvania până sâmbătă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite