Clădirile lui Dan Voiculescu, la un pas de a fi vândute de ANAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ANAF a început procesul de selecţie al evaluatorilor şi pregăteşte scoaterea la vânzare a proprietăţilor confiscate în dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat, anul trecut, la zece ani de închisoare pentru fapte de corupţie. Mai exact, sediile televiziunilor Antena 3 şi Antena 1 şi cele ale companiilor Intact Media Group şi GRIVCO urmează să fie scoase la vânzare.

În aceste imobile, intrate în proprietatea statului odată cu sentinţa definitivă în dosarul ICA, funcţionează companiile familiei Voiculescu: Grivco, Intact Media Group şi televiziunile Antena 1 si Antena 3, potrivit unor surse guvernamentale citate de Hotnews.ro.

Nu e clar dacă aceste companii plătesc chirie, la cât se ridică aceasta şi dacă scoaterea la închiere a fost licitată. 

Se pare că informaţia a ajuns şi la urechile lui Dan Voiculescu, care s-ar fi interesat din închisoare dacă cele patru clădiri care i-au fost confiscate au fost evaluate şi la ce sumă.

Într-o scrisoare adresată ANAF, omul de afaceri ar fi întrebat şi dacă statul a recuperat ceva din cele 60 de milioane de euro, prejudiciul stabilit în dosarul ICA, bani pe care Dan Voiculescu şi ceilalţi condamnaţi în dosar vor trebui să îi plătească separat, indiferent de valoarea la care vor fi evaluate şi apoi vândute cele patru imobile confiscate. 

Actiunea de evaluare este realizată în cadrul Secretariatului General al Guvernului şi ar putea dura puţin peste o lună.

Se pare că, familia Voiculescu ar prefera ca imobilele să nu fie vândute si să rămână mai departe în chirie la stat, pentru a nu fi nevoiţi să se mute în cazul cumpărării lor. 

Dan Voiculescu, condamnat în dosarul „ICA“

Pe 8 august, omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare, pentru spălare de bani, după ce a prejudiciat statul cu 60 de milioane de euro. Instanţa a dispus şi confiscarea mai multor sume de bani, dar şi o serie de imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco. 

Totodată, lui Voiculescu i-au fost interzise, pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei, drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dar şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite