Circulaţia a fost întreruptă la metrou, între Piaţa Victoriei şi Aviatorilor, din cauza unui incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ISU Bucureşti - Ilfov
FOTO ISU Bucureşti - Ilfov

Circulaţia a fost întreruptă marţi dimineaţă la metrou, între staţiile Piaţa Victoriei şi Aviatorilor, începând cu ora 9.55, a declarat pentru „Adevărul” purtărorul de cuvânt al Metrorex. Reprezentanţii ISU Bucureşti Ilfov au declarat că au fost alertaţi după ce din tunelul de la Piaţa Victoriei a început să iasă fum. Incendiul a fost lichidat, după cum a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

UPDATE 12.40: Metrorex a transmis că circulaţia a fost reluată între staţiile de metrou Pipera şi Piaţa Victoriei 1, pe firul 1. De asemenea, staţia de metrou Piaţa Victoriei 2 a fost redeschisă, potrivit DIGI 24. 

„La acest moment s-a reluat circulaţia între Pipera şi Piaţa Victoriei 1 pe firul 1, s-a redeschis staţia Piaţa Victoriei 2. Se lucrează la schimbarea izolatorului şi în circa 30 de minute se va relua circulaţia şi pe această porţiune, cu restricţie de viteză. Cerem scuze călătorilor pentru disconfortul creat”, a transmis Metrorex.

UPDATE 12.00 Circulaţia trenurilor pe ruta Piaţa Romană - Pipera a devenit atât de haotică încât mecanicii au fost nevoiţi să dea informaţii contradictorii de la o staţie la alta şi au sfârşit prin a-şi lua şefii la rost în faţa călătorilor.

Astfel, în jurul orei 12.00 a plecat de la Piaţa Romană un tren despre care s-a anunţat că va circula doar până la Aviatorilor. Când s-a ajuns în această staţie şi călătorii au început să coboare, mecanicul a anunţat în difuzoare că garnitura respectivă va circula, totuşi, până la Aurel Vlaicu. Oamenii s-au întors în vagoane şi metroul a plecat mai departe. După ce a ajuns la Aurel Vlaicu şi s-a golit de oameni, în staţie s-a anunţat că trenul va face cale întoarsă şi va pleca în direcţia opusă. Însă destinaţia s-a schimbat încă o dată, iar mecanicul şi-a ieşit din pepeni şi a anunţat pe un ton iritat: "Stimaţi călători, vă rugăm să ne iertaţi, dar avem şi noi nişte şefi care ne dau nişte ordine şi apoi le schimbă. Trenul va pleca în direcţia Pipera"

UPDATE Potrivit doctorului Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, incendiul a fost lichidat în jurul orei 10.27. Oficialul a declarat, pentru postul de televiziune Antena 3, că reacţia autorităţilor a fost una rapidă şi că Metrorex va anunţa momentul în care se va relua circulaţia pe magistrala respectivă.

„Reacţia a fost foarte rapidă, şi a Metrorex-ului şi a colegilor de la ISU Bucureşti. Acolo au fost mobilizate echipe de intervenţie, pompieri şi SMURD la cele două capete ale tunelului, adică în Piaţa Victoriei şi Piaţa Aviatorilor. Acolo au fost evacuate persoanele care erau încă în staţie. Multe s-au autoevacuat”, a afirmat secretarul de stat, la Antena 3.

„Din fericire, nu avem victime. Până la momentul ăsta, nu a fost adus la cunoştinţa noastră că persoane au fost intoxicate sau au păţit ceva. Deci, intervenţia a mers bine şi la acest moment nu avem raportare de nicio victimă”, a completat Raed Arafat.

UPDATE Reprezentanţii ISU Bucureşti - Ilfov au precizat că incendiul s-a produs în tunel, la o distanţă de aproximativ 150 de metri de staţia Piaţa Victoriei, pe sensul spre Aviatorilor. În urma incendiului, a ars izolator de la şina de metrou, pe o porţiune de doi metri.

Garniturile de metrou circulă doar până la Piaţa Romană. De altfel, purtătorul de cuvânt al Metrorex Evelyn Croitoru a declarat că incidentul s-a petrecut în jurul orei 9.55.

„La faţa locului se află echipaje SMURD şi de pompieri. În momentul de faţă, circulaţia este oprită între Piaţa Victoriei şi Aviatorilor. S-a simţit fum pe tunel, nu în vreunul din trenuri. Momentan nu ştim de unde provine acel fum, motiv pentru care staţiile au fost evacuate”, a declarat, pentru „Adevărul”, Evelyn Croitoru, purtărorul de cuvânt al Metrorex.

Şase autospeciale de singere şi patru SMURD, la faţa locului

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov, evenimentul a fost semnalat chiar de conductorul metroului care de deplasa dinspre Piaţa Victoriei spre staţia Aviatorilor.

După ce a văzut fumul, acesta a întors garnitura. La faţa locului s-au deplasat şase autospeciale de stingere si patru autospeciale SMURD.

„Se vor face verificări de echipajele de pompieri care vor patrunde in subteran. Nu avem raportate persoane rănite”, a declarat Adrian Marin, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov.

În urma acestui incident, circulaţia la metoru a fost oprită pe ambele sensuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite