Circulaţie feroviară întreruptă în zona Băile Tuşnad din cauza unui arbore căzut pe calea ferată şi trafic dificil pe A3 şi DN67C Novaci - Rânca din cauza zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia feroviară pe magistrala 400 este întreruptă, la ora transmiterii acestei ştiri, între staţiile Sânsimion şi Băile Tuşnad, în judeţul Harghita, din cauza unui arbore căzut pe calea ferată, iar traficul rutier pe autostrada A3 Turda - Gilău şi pe DN67C Novaci - Rânca, din judeţul Gorj, se desfăşoară cu dificultate, din cauza ninsorii abundente şi a zăpezii de pe carosabil.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, că, la această oră, în judeţul Gorj ninge abundent pe DN67C Novaci - Rânca, iar între kilometrii 19 şi 34+800 zăpada pe carosabil măsoară aproximativ doi-trei centimetri, iar drumarii acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Un echipaj de poliţie care acţionează în zona Novaci nu permite autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă accesul către Rânca.

Şi pe autostrada A3 Turda  - Gilău, în judeţul Cluj, ninge abundent la această oră, iar zăpada pe carosabil măsoară, pe benzile numărul unu, aproximativ un centimetru, pe alocuri. Şi aici se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Infotrafic mai informează că, din cauza căderii unui arbore pe linia de cale ferată, provocată de vântul puternic, circulaţia feroviară pe magistrala 400 este întreruptă între staţiile Sânsimion şi Băile Tuşnad, în judeţul Harghita, motiv pentru care două trenuri sunt oprite în staţiile Sâncrăieni şi Sânsimion.

În cursul nopţii, au fiost probleme pe DN 15 Borsec - Harghita, unde pentru operioadă s-a circulat pe un singur fir, pentru a permite circuklaţia utilajeor de deszăpezire.

De asemenea, traficul feroviar pe secţia CF 202 Petroşani – Simeria a fost afectată de căderea unui copac pe linia ferată, trei trenuri acumulând întârzieri de peste 300 de minute.

În judeţul Iaşi, circulaţia rutieră pe DN28A Moţca – Târgu Frumos s-a desfăşurat îngreunat în zona localităţii Moţca, din cauza ninsorii abundente, dar şi a unui autotren care nu şi-a mai putut continua deplasarea.

Porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea, Midia şi Mangalia au fost închise, miercuri seară, din cauza vântului puternic.

Unsprezece judeţe din centrul şi estul ţării sunt, de miercuri după-amiază până joi dimineaţă, sub avertizare cod portocaliu de ninsori, ploi şi vânt, iar Bucureştiul şi 29 de judeţe au fost avertizate cu cod galben.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru judeţele Buzău, Vrancea, Covasna şi pentru unele zone din Harghita, Neamţ, Bacău, Braşov, Sibiu, Gorj, Vâlcea şi Argeş, fiind valabilă de miercuri după-amiază până joi, la ora 09.00.

Începând de joi, ora 09.00 şi până vineri, la ora 14.00, vor fi sub avertizare cod galben judeţele Botoşani, Galaţi, Tulcea, Brăila, Dâmboviţa, Alba, Mureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi unele zone din judeţele Hunedoara, Sibiu, Braşov, Harghita, Argeş, Prahova, Buzău, Gorj şi Vâlcea.

De joi, ora 18.00, până vineri, la ora 09.00, vor fi sub avertizare cod portocaliu judeţele Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Covasna şi unele zone din judeţele Harghita, Braşov, Sibiu, Argeş, Prahova şi Buzău.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite