Staţia de metrou Piaţa Romană a fost redeschisă, la o oră după izbucnirea unui incendiu. Două persoane au fost duse la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70 de pompieri au intervenit, marţi după-amiază, la staţia de metrou Piaţa Română din Capitală, după ce s-a semnalat că iese fum din tunel. Metrorex a oprit curentul la această staţie, iar pompierii au stabilit că incendiul a pornit de la un tablou electric de pe peron focul fiind lichidat. Circulaţia trenurilor a fost reluată la o oră de la incident.

UPDATE Trenurile circulă din nou pe magistrala Berceni-Pipera.

UPDATE Peste 70 de pompieri cu 20 autospeciale au fost alertaţi să intervină pentru lichidarea unui incendiu la staţia de metrou Piaţa Romană, potrivit unui comunicat emis de ISU Bucureşti - Ilfov.

„Primele echipaje ajunse la faţă locului au constatat că în interiorul staţiei de metrou erau degajări mari de fum, fiind necesară evacuarea tuturor persoanelor. În cel mai scurt timp, au fost constituite 6 echipe de căutare a focarului de incendiu, evacuarea persoanelor şi pentru acordarea primului ajutor calificat”, conform documentului citat.

La faţa locului, pompierii au constatat că incendiul izbucnise la nivelul unui tablou electric din zona peronului, acesta fiind lichidat în scurt timp. 

Două persoane au fost transportate la Spitalul Floreasca după ce au inhalat fum.

„Pentru siguranţa călătorilor, comandantul intervenţiei a solicitat reprezentanţilor Metrorex restricţionarea temporară a circulaţiei garniturilor de metrou în staţia respectivă, pe ambele sensuri. La acest moment, pericolul a fost înlăturat, iar la faţa locului sunt mai multe echipe de pompieri care cercetează cauzele probabile de producere a evenimentului”, mai arată ISU Bucureşti - Ilfov.

UPDATE O a doua persoană, o tânără în vârstă de 21 de ani, a fost transportată la Spitalul Floreasca după ce a fost expusă la fum.

ISU Bucureşti - Ilfov a cerut restricţionarea temporară a circulaţiei în staţia Piaţa Romană pe ambele sensuri.

UPDATE ISU Bucureşti Ilfov a anunţat că incendiul a fost lichidat. Aceasta a pornit de la un tablou electric de pe peron.

„S-a defectat un tablou electric în Piaţa Romană. La faţa locului intervin pompieri şi angajaţi Metrorex. Sperăm ca în aproximativ 15 minute să dăm drumul circulaţiei“, a precizat un reprezentant Metrorex.

De altfel, salvatorii au precizat că nicio garnitură de metrou nu a rămas blocată în tunel, asta deşi iniţial se anunţare că mai mulţi călători au rămas între staţiile Universitate - Piaţa Romană.

O femeie a fost transportată la Spitalul Floreasca ca urmare a expunerii la fum.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov, şase echipe intervin la staţia de metrou Piaţa Unirii unde s-a semnalat că iese fum din tunel.

Metrorex a anunţat că niciun tren nu va opri în staţia Piaţa Romană.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite