Circa 40 de persoane i-au cerut  premierului să respingă cotele obligatorii de imigranţi în România, pe treptele TNB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miting împotriva cotelor de refugiaţi pe treptele Teatrului Naţional Bucureşti FOTO Mihaela Cojocariu
Miting împotriva cotelor de refugiaţi pe treptele Teatrului Naţional Bucureşti FOTO Mihaela Cojocariu

Circa 40 de persoane au participat, miercuri seara, la un miting în Piaţa Universităţii pentru a-i cere noului premier Dacian Cioloş să reacţioneze în faţa atentatelor islamiste de la Paris şi să nu accepte cote obligatorii de imigranţi în România.

Participanţii la miting i-au cerut noului premier Cioloş  să se alăture poziţiei ţărilor vecine Ungaria, Slovacia şi Polonia şi să nu accepte cotele obligatorii de imigranţi musulmani.

„Cel puţin doi dintre atacatorii musulmani care au nimicit cu bestialitate peste 130 de vieţi nevinovate la Paris au ajuns ca refugiaţi în capitala Franţei. Noua Dreaptă a avertizat încă din luna iunie că printre aşa zişii refugiaţi se strecoară şi islamişti radicali şi terorişti ai statului islamic. Din păcate atentatele de la Paris ne-au dat dreptate. Primirea miilor şi zecilor de mii de refugiaţi în România va expune şi ţara noastră unui risc de proporţii ca şi celelalte ţări europene cu un număr mare de imigranţi musulmani. Va fi doar o chestiune de timp până când şi în România se vor număra victimele unei atac terorist”, potrivit reprezentanţilor Partidului Noua Dreaptă.

De asemenea, ei precizează că „premierul Dacian Cioloş va fi responsabil pentru orice act de terorism pe teritoriul României, dacă pune cererile Comisiei Europene deasupra Interesul Naţional, siguranţei naţionale şi a Constituţiei României”.

Totodată, aceştia atrag atenţia şi asupra faptului că şi construcţia celei mai mari moschei din Europa în Bucureşti, cu un centru de studii islamice pentru mii de studenţi musulmani, va deschide ţara noastră invaziei musulmane şi o va plasa în vizorul islamiştilor radicali.

„Partidul Noua Dreaptă consideră că siguranţa naţională şi vieţile românilor nu pot fi puse în pericol pentru a mulţumi Uniunea Europeană prin acceptarea cotelor de refugiaţi”, mai spun reprezentanţii Partidului Noua Dreaptă.

Cote obligatorii de imigranţi pentru ţările europene

Statele membre ale Uniunii Europene s-au angajat să primească, în decurs de doi ani, 160.000 de refugiaţi - sirieni, eritreeni şi irakieni - provenind din Italia şi Grecia, din aşa-numitele „hotspots“ - centre în care sunt triaţi refugiaţii de „imigranţii economici“, la sosirea pe teritoriul UE.

Cote - exacte şi constrângătoare - de refugiaţi, care este obligatoriu să fie primiţi, au fost stabilite pentru toate statele UE, pentru o perioadă de doi ani, însă este necesar ca statele să notifice treptat locuri disponibile, în vederea organizării primelor transferuri.

Astfel, România ar urma să primească peste 20.000 de imigranţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite