Circa 300 de mineri protestează în subteran într-o mină de uraniu din Suceava, cerând majorări salariale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minerii de la Compania Naţională a Uraniului vor salarii mai mari   FOTO: Mediafax
Minerii de la Compania Naţională a Uraniului vor salarii mai mari   FOTO: Mediafax

Aproximativ 300 de mineri au refuzat să iasă în această dimineaţă din mina de uraniu Crucea din judeţul Suceava, în semn de protest faţă de condiţiile grele de muncă şi salariile mici. Oficialii Companiei Naţionale a Uraniului spun că minerii trebuie să înţeleagă limitările bugetare ale societăţii de stat.

„Conducerea Companiei Naţionale a Uraniului desfăşoară la această oră negocieri cu reprezentanţii minerilor care protestează la mina Crucea, din cadrul Sucursalei Suceava. Ieri, 1 august, conducerea companiei a purtat o discuţie cu minerii, finalizată cu reîntoarcerea lucrătorilor la locurile de muncă. Ulterior, la ora 18.00, s-a declanşat protestul spontan, care a continuat şi astăzi, în prezent aflându-se în mină aproximativ 300 de mineri”, se arată într-un comunicat al CNU.

„Compania Naţională a Uraniului înţelege pe deplin revendicările şi nevoile minerilor privind creşterile salariale, însă are în vedere condiţiile economice actuale şi limitările bugetare. Trebuie menţionat faptul că CNU SA este la zi cu plata salariilor faţă de angajaţii săi şi a făcut permanent investiţii pentru îmbunătăţirea securităţii şi sănătăţii la locul de muncă”, mai spun oficialii CNU.

O nouă mină de uraniu în zonă

În condiţiile în care zăcământul Crucea Botuşana este pe cale de epuizare, compania a făcut demersuri pentru deschiderea unui nou zăcământ de uraniu în zonă.

Reprezentanţii CNU au mai spus că minerilor care protestează le este asigurată apa şi hrana. De asemenea, protestatarii sunt supravegheaţi permanent de salvatorii minieri, iar Prefectura Suceava a trimis o ambulanţă pentru o mai bună protecţie sanitară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite