Cioloş: Un om cu mintea normală şi cu un minim respect faţă de semeni nu poate să nu fie în seara asta în faţa evidenţei că s-a mers prea departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Dacian Cioloş consideră că un om cu "mintea normală şi cu un minim respect faţă de semeni nu poate să nu fie în seara asta în faţa evidenţei că s-a mers prea departe" cu privire la intervenţia Jandarmeriei din Piaţa Victoriei. Cioloş subliniază că nu se justifică intervenţia forţelor de ordine cu gaze lacrimogene împotriva femeilor şi copiilor, iar cei care au ordonat asta trebuie să plătească.

“Un om cu mintea normală şi cu un minim respect faţă de semeni nu poate să nu fie în seara asta în faţa evidenţei că s-a mers prea departe. Reacţia forţelor de ordine, şi a celor care le-au dat ordinele de evacuare a unei manifestaţii paşnice, este un precedent extrem de periculos pentru democraţia românească”, a scris Dacian Cioloş pe contul său de Facebook.

El spune că nu se justifică intervenţia Jandarmeriei cu gaze lacrimogene împotriva femeilor şi copiilor.

“Nu există justificare pentru a interveni cu gaze lacrimogene împotriva femeilor, copiilor, unor oameni aflaţi în scaune cu rotile. Articolul 36 din Legea 550/2004 de organizare a jandarmeriei interzice o astfel de intervenţie”, a mai spus el.

De asemenea, acesta afirmă că aceia care trebuie să protejeze oamenii le-au pus în pericol vieţile, iar cei care au ordonat asta trebuie să plătească.

“Cei care au responsabilitatea de a proteja oamenii paşnici, liniştea şi ordinea publică, au pus în pericol viaţa semenilor. Toţi cei care au dat ordin trebuie să plătească pentru excesul de putere şi această intervenţie disproporţionată”, a mai adăugat fostul premier.

Jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, la ora 23.00, gonind oamenii, deşi mii de persoane protestau în continuare. Scutierii au intrat în forţă în manifestanţi, atacând cu grenade, cu gaze lacrimogene şi folosind tunul cu apă. Oamenii au fost luaţi prin surprindere şi au încercat să fugă pe bulevardele din jur. Cei câţiva protestari care au fost violenţi pe parcursul mitingului au ripostat la asaltul jandarmilor, aruncând cu sticle şi pietre.

Incidente au fost pe tot parcursul mitingului, până la ora 23.00 fiind asistate medical aproape 250 de persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite