Cine sunt „victimele“ turnătoriilor la DNA ale patronului UTI Tiberiu Urdăreanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecat pentru corupţie după ce l-ar fi mituit pe edilul Iaşului Gheorghe Nichita, Tiberiu Urdăreanu l-ar fi turnat şi pe Ludovic Orban la DNA. Pentru credibilitate, patronul UTI l-a şi înregistrat pe fostul lider PNL Ludovic Orban când i-a cerut 50.000 de euro pentru campania electorală. Anterior, Urdăreanu denunţase şi alte VIP-uri.

Tiberiu Urdăreanu ar face aproape orice ca să-şi uşureze situaţia penală. Judecat alături de primarul Iaşului Gheorghe Nichita, pentru fapte de corupţie privind un contract de management al traficului în Iaşi, omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu nu se mai opreşte din denunţuri. Toate în speranţa că va primi o pedeapsă mai mică în propriul dosar.
După ce l-a înfundat pe edilul Iaşului, recunoscând că l-a mituit, preşedintele grupului de firme

UTI a mai făcut o „victimă“. El l-a dat pe mâna procurorilor anticorupţie şi pe Ludovic Orban, după ce acesta i-ar fi cerut să-i finanţeze campania electorală cu 50.000 de euro. Banii ar fi urmat să ajungă la doi patroni de televiziune, Sorin Oancea, directorul B1 TV, şi Cozmin Guşă, acţionarul postului Realitatea Tv, pentru a-i asigura candidatului liberalilor apariţiile televizate în timpul campaniei electorale. Ca să fie credibil în faţa procurorilor, Urdăreanu l-a înregistrat din proprie iniţiativă pe Ludovic Orban.

Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul“ că patronul UTI a acceptat înţelegerea „în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri“. Înregistrarea ambientală făcută de Tiberiu Urdăreanu a fost depusă ca probă în dosar.

Denunţător „profesionist“

Ultimul denunţ al lui Tiberiu Urdăreanu (62 de ani) vine la doar câteva luni de la momentul în care patronul grupului UTI, a recunoscut la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) că i-a dat şpagă primarului suspendat al oraşului Iaşi, Gheorghe Nichita (59 de ani). Mai mult, omul de afaceri l-a convins pe vicepreşedintele UTI, Mihai Tănăsescu să recunoască acuzaţiile aduse de procurorii anticorupţie.

Acestea sunt principalele motive pentru care cei doi au primit arest la domiciliu şi respectiv control judiciar în dosarul în care baronul de Iaşi a fost arestat 30 de zile pentru că ar fi cerut mită 6,9 milioane de lei. Cinci luni a stat în arest la domiciliu Urdăreanu în acest caz.

Tiberiu Urdăreanu este şi unul dintre denunţătorii din dosarul în care primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, este acuzată de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infracţiuni) şi spălare de bani.

Acuzat că a luat şpagă

Ludovic Orban este acuzat că, în luna martie, a cerut unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania sa electorală la Primăria Capitalei. Banii urmau să ajungă la persoane cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale. El a fost plasat, luni, sub control judiciar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite