Cine este Oana Lovin „Sparanghel“, fata care l-a înjurat pe Iohannis. Susţinătoare a lui Liviu Dragnea şi acuzată ca a donat 5.000 de lei la PSD cu bani din videochat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Inaugurarea metroului din Drumul Taberei a fost bruiată marţi de Oana Lovin, un protestatar de profesie, mereu prezentă la mitingurile anti-guvern, care mai este cunoscută şi ca „fata cu sparanghelul”. Aceasta este un invitat de bază la Antena 3 şi România TV, remarcându-se de-a lungul vremii prin atacuri virulente împotriva lui Klaus Iohannis sau Nicuşor Dan şi promovată intens în ultima vreme de Sputnik, organul de propagandă rusesc.

Văzându-i pe politicienii adunaţi la inaugurarea staţiei de metrou din Drumul Taberei, Oana Lovin începe să strige: „Trădătorii naţiei, uitaţi-i”, pentru ca apoi să pornească cu portavocea spre şeful statului. „M**e Klaus Werner Iohannis!”, strigă apoi, Lovin. Imediat, jandarmii o înconjoară pe protestatară ecortând-o la maşini pentru a fi legitimată. Pe fundal, pot fi auzite şi alte persoane, printre acestea, şi un bărbat care-i răspunde: „Ai întrecut măsura! Dar cu Dragnea nu ţi-e ruşine? Dar lui Dragnea de ce nu-i spui aşa?”  „E o opinie politică!”, s-a apărat aceasta în faţa jandarmilor. 

Oana Elena Lovin se prezintă pe Facebook drept „Fata cu Sparanghel - Personalitate jurnalistică” şi a început să capete popularitate odată cu mitingul „anti-dictatură” din 18 mai, organizat după impunerea restricţiilor pe fondul pandemiei. Prorecla „fata cu sparanghelul” i se trage după ce a fost fotografiată cu un mănunghi de sparanghel în Piaţa Victoriei în primăvara acestui an.

Fata cu sparanghelul FOTO universul.net

oana lovin sparanghel foto universul.net

Cu peste 40.000 de urmăritori pe Facebook, Lovin a lansat de-a lungul vremii numeroase mesaje politice de admiraţie faţă de fostul lider PSD Liviu Dragnea precum şi mesaje acide la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban, Nicuşor Dan, sau alţi lideri de dreapta. 

Totodată, aceasta este şi un participant activ la protestele şi mitingurile promovate de conducerea PSD. Unul dintre acestea este mitingul „cămăşilor albe” din Piaţa Vitoriei, lansat de Liviu Dragnea în iunie 2018, ca răspuns la seria de proteste #rezist. Acolo, aceasta s-a fotografiat alături de Liviu Pleşoianu, un alt personaj promovat de către varianta în română a Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei.

Câteva luni mai târziu, după mitingul diasporei reprimat violent de către jandarmi din 10 august, Oana Lovin a mers să ofere flori jandarmilor, în semn de mulţumire.

Oana Lovin şi Liviu Pleşoianu la protestul „cămăşilor albe” FOTO Universul.net

Imagine indisponibilă


După gestul său de a aduce sparanghel la protest, B1TV scrie că românii din străinătate au considerat acest gest unul jignitor şi au descoperit ulterior că aceasta face bani din videochat, inundând apoi Internetul cu clipuri de-ale fetei cu sparanghel.

Câteva zile mai târziu Lovin a răspuns la mesaje fără să nege că a făcut bani din videochat şi a subliniat că se simte „efectiv liberă” acum că publicul o ştie „cu bune, cu rele”.

„Acest linşaj pentru mine e unul benefic şi vă mulţumesc, pentru că aveam o semi-frică şi o piatră pe inimă, pe care nu o mai am. Sunt efectiv liberă. Sunt liberă şi nu mai am nicio problemă. Acum mă ştiţi, cu bune, cu rele, asta este. Nu suntem fără de păcat, nu suntem perfecţi şi e minunat aşa cum e”, a relatat aceasta.

VIDEO

Consilierul USR Laurenţiu Dincă a afirmat în urmă cu câteva luni că PSD a primit donaţie de la Oana Lovin suma de 5.000 de lei, bani obţinuţi din videochat, pentru campania de la prezidenţiale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite