Cine este noul şef al Poliţiei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chestorul principal Cătălin Ioniţă urmează să preia temporar şefia Poliţiei Române, pentru un interimat de 6 luni FOTO Inquam Photos / George Călin
Chestorul principal Cătălin Ioniţă urmează să preia temporar şefia Poliţiei Române, pentru un interimat de 6 luni FOTO Inquam Photos / George Călin

Numulţumită de modul în care a fost gestionat cazul poliţistului pedofil, ministrul de Interne, Carmen Dan, a propus destituirea şefului Poliţiei Române, chestorul principal Bogdan Despescu, şi înlocuirea acestuia cu chestorul principal Cătălin Ioniţă.

Chestorul Cătălin Ioniţă (42 de ani), şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), urmează să preia temporar şefia Poliţiei Române, pentru un interimat de 6 luni.

Cătălin Ioniţă a fost adjunct şi apoi director al structurii care se ocupă cu investigarea fraudelor economice (Direcţia de Fraudelor devenită ulteror Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice).

Şi-a început cariera în 1998 ca ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Sector 1. În mandatul său au fost instrumentate cauze importante precum dosarul Mediafax, dosarul evaziunii fiscale din studiourile de videochat sau dosarele executorilor judecătoreşti.

Cătălin Preoteasa, care va îndeplini funcţia de adjunct al şefului Poliţiei Române, a ocupat şi el mai multe funcţii de conducere în Poliţie în cei 20 de ani de când este ofiţer.

Cele două funcţii de la Direcţia Generală Anticorupţie deveniseră libere după ce chestorul principal Jănică Arion-Ţignănaş, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, a ieşit la pensie împreună cu unul dintre adjuncţii săi, chestorul Genu-Eduard Radu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite