Cine este Marian Preda, noul preşedinte al Senatului Universităţii din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost membru al Consiliului General al CNATDCU care a decis că Victor Ponta a plagiat, Marian Preda a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului Universităţii din Bucureşti, înlocuindu-l astfel pe Vlad Nistor.

Marian Preda (52 de ani) a preluat noua funcţie din poziţia de membru al Senatului şi din cea de decan al Facultăţii de Sociologie - funcţie deţinută din 2008. În perioada 2000-2008 a fost prodecan al aceleiaşi facultăţi, iar din 2006 este profesor şi conducător de doctorat.

Marian Preda a făcut parte din Consiliul General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) care a decis în 2012 că Victor Ponta a plagiat, structură ce a fost reorganizată de Liviu Pop (ministru al Educaţiei, în acel moment) în aceeaşi zi în care a dat acest verdict.

Comisia de Etică din Universitatea din Bucureşti a concluzionat că Ponta a plagiat în mod grosolan în teza sa de doctorat susţinută la Facultatea de Drept a Universităţii.

Cine este Marian Preda

Preda a absolvit două facultăţi - Facultatea de Mecanică a Universităţii Politehnice Bucureşti (1989) şi, ulterior, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii Bucureşti (1994). În cadrul celei din urmă, a absolvit şi masteratul în Politici Sociale, potrivit CV-ului său.

În 2001 a obţinut titlul de doctor în sociologie. În perioada 2004-2006, Preda a urmat un Master of Business Administration (MBA) la Tiffin University în Ohio, SUA.

Marian Preda a fost pentru un an preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, fundaţie pe care s-a construit Partidul Mişcarea Populară. Sociologul a demisionat din această funcţie în iunie 2014, la două zile după ce Elena Udrea a câştigat şefia PMP (sursă şi detalii).

În 2009-2010, Marian Preda a fost preşedintele Comisiei Prezidenţiale pentru Analiză Riscurilor Sociale şi Demografice. Printre recomandările acestei comisii a figurat legalizarea prostituţiei şi a consumului de droguri.

Marian Preda, ales preşedinte al Senatului Universităţii din Bucureşti

Marian Preda a fost ales preşedinte al Senatului Universităţii din Bucureşti, înlocuindu-l în funcţie pe Vlad Nistor.

”Funcţia mă onorează la fel de mult ca cea pe care am deţinut-o timp de aproape 8 ani, până ieri, de decan al Facultăţii de Sociologie. Rămân în continuare profesor şi conducător de doctorat la Facultatea de Sociologie şi voi face tot ce pot în Senatul Universităţii pentru ca Universitatea să devină mai eficientă şi mai transparentă dar în special pentru ca ea să rămână primul bastion de apărare a eticii academice, a valorilor morale de care România are atâta nevoie”, a scris Preda pe Facebook, ulterior numirii.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite