Cine este Gelu Oltean, zis ,,puiul Vulpii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serviciului de informaţii al Internelor, implicat doar în operaţiuni speciale
Serviciului de informaţii al Internelor, implicat doar în operaţiuni speciale

Fost adjunct al şefului Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi fost şef al structurii de informaţii a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, comisarul şef Gelu Oltean a fost promovat în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) de fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (Doi ş' un sfert) Virgil Ardelean, supranumit ,,Vulpea"De altfel, în MAI, lui Gelu Oltea

Şi transferul lui Oltean de la Cluj la Bucureşti a fost legat de ,,mentorul" său. În 1997, când Ardelean a fost numit şef al Poliţiei Capitalei l-a adus în echipa sa pe Gelu Oltean pe care l-a numit purtător de cuvânt al acestei structuri. După ce Ardelean a fost numit şef al Doi ş' un sfert, Oltean l-a urmat în serviciul de informaţii al MAI.

În 2008, în mandatul de ministru de Interne al lui Cristian David, Gelu Oltean avea să fie avansat ca director de cabinet al şefului DGIPI Petre Albu. Oltean a fost unul dintre ofiţerii DGIPI care au pus umărul la debarcarea succesorului lui Albu de la şefia DGIPI, Cornel Şerban, reţinut pentru corupţie alături de omul de afaceri Puiu Popoviciu. Surse judiciare susţineau, în 2009, că Oltean ar fi ,,plantat" microfoane în biroul lui Şerban, ,,reabilitat" ulterior de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Scandalul şi dosarul penal au dus la demiterea lui Şerban şi la înlocuirea sa cu Gelu Drăjneanu, un alt apropiat al lui Virgil Ardelean.

Oltean a fost numit apoi ataşat de interne al României la Roma, iar din 2010 până acum a deţinut funcţia de director adjunct al ORNISS - instituţie care eliberează certificatele de acces la informaţii clasificate.

Un apartament, două maşini şi un împrumut de 180.000 de euro

Potrivit ultimei declaraţii de avere, Oltean şi soţia sa deţin un apartament de 148 de metri pătraţi în Bucureşti şi două autoturisme: un BMW, achiziţionat în 2003 şi un Nissan Micra, în 2006.

În plus, Gelu Oltean mai are de returnat, până în 2014, 14.000 de euro dintr-un împrumut de 180.000 de euro contractat în 2007 de la o persoană fizică. Cea mai mare parte a acestui împrumut a fost stinsă de comisarul şef prin vânzarea unui apartament de 87 de metri pătraţi pe care acesta îl deţinea în Cluj către o firmă. Vânzarea a fost parafată în 2008, iar preţul plătit de societatea cumpărătoare a fost de 150.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite