Cine este Adrian Duicu, şeful PSD Mehedinţi săltat de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Duicu are 43 de ani şi se află la primul mandat de preşedinte al CJ Mehedinţi, după ce între anii 2008-2012 a a fost consilier judeţean. Duicu este preşedintele filialei PSD Mehedinţi, preşedinte al biroului Ligii aleşilor locali ai PSD (noiembrie 2013) şi secretar executiv al PSD.

În 9 mai 2012, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că baronul PSD de Mehedinţi, la acea vreme consilier judeţean, se află în conflict de interese în materie administrativă. Mai exact, din calitatea de consilier judeţean, Duicu a participat la deliberarea şi adoptarea unor hotărări ale CJ Mehedinţi prin care s-a aprobat închirierea unui unui teren, în suprafaţă de 250 mp, situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, către S.C. ROMRAD-R.M.N. S.R.L., respectiv vânzarea a două corpuri  de proprietate din Municipiul Drobeta Turnu Severin către S.C. ROMRAD-R.M.N. S.R.L, societate în care Duicu deţine calitatea de asociat.

La scurt timp, ca urmare a decizie ANI, prefectul de atunci, Ion Mîţu, a decis încetarea mandatului de consilier judeţean al liderului PSD. Era pentru a treia oară când Duicu era demis. La nici o săptămână, în fruntea prefecturii vine Nicolae Drăghia, susţinut de PSD, care îl repune în funcţie. La acea vreme, Duicu îşi exprimase dorinţa de a candida la şefia CJ-ului şi declara că decizia ANI nu are nicio valoare.

Director la Petrom Mehedinţi

În 2001, anul în care a intrat în PSD, Duicu a fost numit şi director al sucursalei Mehedinţi a companiei Petrom. Potrivit informatiadeseverin.ro, în perioada 2001 -2003, din postura de director la Petrom, Adrian Duicu făcea jonglerii cu carburanţi. Potrivit unor facturi din anul 2002, Petrom, sucursala Mehedinţi, vindea benzină şi motorină firmei Iluzia S.R.L din Strehaia, firma finului lui Duică, Mihai Ion, care la rândul ei, vindea carburantul firmei Adalar S.R.L., firma patronată de mama lui Adrian Duicu, Ana Duicu.

Mama sa i-a făcut plângere la poliţie

În anii 2004 şi 2007, mama lui Duică, Ana, a depus la poliţie două plângeri în care îşi acuza fiul că a bătut-o şi a ameninţat-o cu moartea. Presa scria la acea vreme că poliţiştii ar fi muşamalizat cazul. „Mi-au spus verbal că  nu pot să ia nicio măsură, pe motiv că se va supăra fiul meu pe dânşii“, declara la acea vreme Ana Duică.

Avere colosală

Potrivit realitatea.net, Duicu conduce maşini scumpe, însă în declaraţia de avere scrie că are numai o maşină Peuget, cumpărată în anul 2008. Tot în declaraţia de avere mai scrie că baronul PSD are un teren intravilan de 1.300 de metri pătraţi în Orşova, o casă de 200 de metri pătraţi, precum şi două credite bancare pe zece ani în valoare de 74.500 lei. Indemnizaţia de preşedinte de CJ este de 26.098 lei. Soţia sa, din funcţia de administrator al S.C. Invest Petroleum Impex SRL, încasează anual 10.536 lei.
 

Citeşte şi:

UPDATE Adrian Duicu, şeful PSD Mehedinţi, a fost reţinut. Acesta este dus la audieri, la Bucureşti

Vizat de acheta procurorilor DNA este şi Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi şi şeful PSD Mehedinţi.

Şefi ai Poliţiei şi ai Consiliului Judeţean Mehedinţi, anchetaţi de DNA pentru fapte de corupţie. Procurorii fac percheziţii şi în Dolj

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac percheziţii miercuri dimineaţa în peste 20 de instituţii publice şi societăţi comerciale din oraşele Orşova, Drobeta Turnu Severin şi Craiova, pentru presupuse fapte de corupţie săvârşite de funcţionari publici de conducere din 2012 până în ianuarie 2014, potrivit DNA. Preşedintele CJ şi şeful IPJ Mehedinţi, suspectaţi de abuz în serviciu şi trafic de influenţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite