Cinci persoane de la un centru de plasament din Capitală, cercetate pentru că nu ar fi sesizat acte de exhibiţionism şi act sexual cu un minor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci persoane de la un centrul de plasament din Capitală sunt cercetate de către poliţişti pentru că ar fi tăinuit acte de exhibiţionism şi act sexual cu un minor în unitate. În centrul respectiv, un băiat de 15 ani a obligat în repetate rânduri alţi colegi să asiste la acte de exhibiţionism, iar pe un alt minor l-a constrâns să întreţină relaţii sexuale cu el.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de către reprezentanţii Poliţiei Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, s-au pus în aplicare două mandate de percheziţie şi cinci mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de omisiunea sesizării organelor judiciare, abuz în serviciu, împiedicarea exercitării libertăţii religioase, influenţarea declaraţiilor şi purtarea abuzivă.

”În toamna anului 2016, respectiv iarna anului 2016/2017, un minor în vârstă de 15 ani a obligat în repetate rânduri mai mulţi minori, cu toţii instituţionalizaţi într-un centru de plasament, să asiste la acte de exhibiţionism, iar pe un alt minor l-a constrâns să întreţină acte sexuale cu el”, anunţă Poliţia Capitalei.

În urma acestor incidente, nici angajaţii, nici persoane din conducerea centrului de plasament, nu au sesizat aspectele constatate organelor competente, deşi prin exercitarea atribuţiilor de serviciu specifice au luat la cunoştinţă despre săvârşirea lor.

Totodată, ”cei în cauză au întreprins acţiuni menite să influenţeze convingerile religioase ale minorilor instituţionalizaţi în centru, vătămând astfel interesele legale ale acestora prin încălcarea dreptului la libertate religioasă”.

Ancheta este în desfăşurare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite