Cinci maşini de lux, confiscate de DIICOT în dosarul unui român acuzat de fraude informatice în SUA. Unde opera banda de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolizii Lamborghini Urus, Lamborghini Huracan, Mercedes Benz  AMG G 63, BMW 850I XDRIVE şi Mercedes S 350 au fost achiziţionaţi din banii obţinuţi din fraude informatie
Bolizii Lamborghini Urus, Lamborghini Huracan, Mercedes Benz  AMG G 63, BMW 850I XDRIVE şi Mercedes S 350 au fost achiziţionaţi din banii obţinuţi din fraude informatie

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au confiscat joi cinci automobile de lux, în valoare totală de circa 840.000 de euro, în urma a opt percheziţii în dosarul unui suspect de fraude informatice, potrivit unui comunicat de presă.

E vorba despre Lamborghini Urus, Lamborghini Huracan, Mercedes Benz  AMG G 63, BMW 850I XDRIVE şi Mercedes S 350.

Suspectul în dosar este Alexandru Stoica, membru al clanului Dacian, potrivit informaţiilor G4Media.ro. El nu a fost prins de procurori la percheziţiile de joi. El e suspect de săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.

În octombrie 2020 , autorităţile judiciare din SUA au trimis în judecată membrii unei grupări infracţionale organizate, din care făcea parte şi un cetăţean român, grupare specializată în săvârşirea de infracţiuni informatice – operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

În perioada martie 2019 – iunie 2020, cetăţeanul român şi ceilalţi membri ai grupării au montat dispozitive de skimming la bancomate din Miami Beach cu ajutorul cărora au aflat datele de pe cardurile bancare, cu care au retras apoi bani din conturile victimelor.

O parte din sumele de bani au fost transferate de către suspect pe teritoriul României, potrivit DIICOT. Acesta ar fi ascuns provenienţa banilor prin încredinţarea acestora către diferite persoane şi prin cumpărarea, prin interpuşi, a cinci autoturisme de lux, arată g4media.ro. În urma percheziţiilor, au fost ridicate cele 5 autoturisme, cu o valoare de aproximativ 840.000 de euro, ce vor fi predate Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, precum şi 15 telefoane mobile, 3 laptop-uri, o tabletă, 3 carduri bancare, 3 carduri de memorie, 2 cartele SIM, 7 stick-uri de memorie, 2 HDD-uri, mai multe înscrisuri şi mai multe sume de bani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite