SMURD în alertă. Şase elevi de la Şcoala nr. 99 din Capitală au acuzat probleme respiratorii. Un profesor, dus la spital cu dureri puternice de cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şase elevi au acuzat probleme cu respiraţia în timpul unei ore de curs FOTO Arhivă Adevărul
Şase elevi au acuzat probleme cu respiraţia în timpul unei ore de curs FOTO Arhivă Adevărul

Un număr de şase autospeciale SMURD au fost dislocate, marţi la prânz, la Şcoala nr. 99 din cartierul bucureştean Berceni, unde şase elevi, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 13 ani, au acuzat probleme de respiraţie. De asemenea, un profesor de 70 de ani a fost dus la spital după ce s-a plâns de dureri mari de cap. Copiii se aflau în sala de clasă când li s-a făcut rău. Se pare că profesorul nu le-a permis să deschidă geamul.

UPDATE Elevii de la Şcoala 99 din Capitală care au ajuns la Unitatea de primiri Urgenţe a Spitalului „Marie Curie”, după ce au acuzat probleme respiratorii, nu au rămas internaţi, starea lor fiind bună, dar le-a fost recomandată o evaluare psihologică.

„Starea elevilor este bună. Cred că este nevoie de evaluare psihologică”, au explicat, pentru News.ro, surse medicale, care au ascultat relatările elevilor.

„Era foarte cald în clasă. I-am spus domnului profesor că este cald, să deschidă  un geam. Dânsul a spus că este curent. Am spus că îmi este rău. Atunci a zis că va chema salvarea. După aceea, alţi şapte elevi au spus că şi lor le este rău. Când au văzut că au venit multe ambulanţe, două fete, care au spus iniţial că le este rău, au fugit”, a povestit o elevă cadrelor medicale.

Alţi trei copii au spus că le-a trecut starea de rău când au văzut ambulanţele, iar alte trei eleve au fost duse la spital. Acolo, una dintre ele a spus că se simte bine şi a plecat acasă. „Alte două, probabil de ruşine, au spus că încă le este rău, după câteva ore de stat în Unitatea de Primiri Urgenţe, în care nu s-a descoperit nimic.  În final au fost externate, cu recomandarea de a consulta un psiholog”, a explicat sursa citată.

UPDATE  Potrivit doctorului Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al SMURD Bucureşti, copiii au acuzat stări de lipotimie din cauza căldurii din sala de clasă, care nu era aerisită corespunzător. Trei dintre aceştia au ajuns la Spitalul Marie Curie din Capitală, pentru îngrijiri medicale. „Nu a fost nimic grav”, a spus medicul pentru „Adevărul”.

Totodată, el a declarat că au fost făcute verificări de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă în privinţa unor substanţe care ar fi putut duce la stările de leşin acuzate de copii.

La rândul său, inspectorul şcolar Marian Banu a declarat, pentru „Adevărul”, că profesorul nu le-a permis copiilor să deschidă geamurile la sala de clasă. Pentru a vedea motivele ce au stat la baza unei astfel de decizii, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a solicitat o notă informativă de la directorul şcolii.

„A fost cald în sala de clasă, elevii nu au putut deschide geamul pentru că profesorul nu le-a permis, nu au avut apă la dispoziţie, afară e şi foarte cald. Unei fetiţe i s-a făcut rău, apoi altor câţiva elevi, dar problemele de sănătate nu sunt grave”, a explicat Banu.
 

UPDATE 15.00 Un părinte aşteaptă de mai multe ore în faţa unităţii şcolare pentru a vedea ce se întâmplă cu copilul său care trebuia să ajungă acasă la ora 13.00. El spune că nu a fost informat dacă fata lui se află printre cei transportaţi la spital.

Incidentul a fost anunţat la numărul unic de urgenţă 112 la ora 13.40.

Potrivit ISU Bucureşti - Ilfov, în clasa de curs unde li s-a făcut rău copiilor erau aproape 30 de elevi.

Potrivit unor surse medicale, elevii se aflau în sala de clasă când li s-a făcut rău. „În încăpere era o atmosferă mai închisă şi au acuzat o stare de lipotimie, dar nu e vorba de nicio substanţă pe care ar fi inhalat-o”, au explicat sursele citate. 

„La faţa locului a fost trimis şi un echipaj specializat pentru cercetare în vederea depistării substanţei care a generat această situaţie”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov. 

Mai exact a fost trimis un echipaj de intervenţie în caz de incidente chimice, biologice, radiologice şi nucleare (CBRN). Cu toate acestea, nu au fost identificate concentraţii ale unor substanţe care să fi produs problemele respiratorii,

Reprezentanţii ISU Bucureşti - Ilfov au mai precizat că trei dintre aceşti elevi au fost transportaţi la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, în timp ce ceilalţi trei au refuzat să fie duşi la spital.

De altfel, profesorul căruia i s-a făcut rău a fost transportat la Spitalul Bagdar Arseni.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite