CFR Călători va desfiinţa regionalele Constanţa, Braşov, Galaţi şi Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru regionale vor fi defiinţate şi 1.021 de angajaţi vor fi disponibilizaţi, în urma hotărârii Consiliului de Administraţie al CFR Călători, a spus preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu.

Sindicaliştii speră să mai poată negocia cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Insfrastructurii (MTI), astfel încât să fie disponibilizaţi mai puţini oameni. În caz contrar, sindicaliştii ameninţă cu "acţiuni dure".

"Noi sperăm să mai putem negocia, să ajungem de comun acord la un număr mai mic de salariaţi care urmează să plece. Dacă aceste programe se pun în practică imediat, din a doua jumătate a lunii martie vor fi efectiv disponibilizaţi aceşti oameni. Dacă mai amânăm şi mai negociem această măsură va putea fi pusă în practică din aprilie - mai", a spus Măntescu, pentru Mediafax.

Liderul sindical a precizat că, potrivit avizului AGA, vor fi desfiinţate regionalele Constanţa, Braşov, Galaţi şi Craiova, urmând ca regionala Constanţa să fie integrată în cea de la Bucureşti, cea de la Braşov în regionala Cluj, regionala Galaţi în cea de la Iaşi, iar regionala Craiova în regionala Timişoara.

Cealaltă variantă de restructurare de la CFR Călători prevedea disponibilizarea a 923 de angajaţi şi păstrarea tuturor celor opt regionale.

Compania a avut în 2009 pierderi de 924 milioane lei şi venituri de 1,33 miliarde lei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite