Pasageri români la bordul avionului Ethiopian Airlines deturnat luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La bordul avionului Ethiopian Airlines ar fi fost şi români FOTO Reuters
La bordul avionului Ethiopian Airlines ar fi fost şi români FOTO Reuters

Pasageri români, italieni şi americani se aflau în avionul companiei Ethiopian Airlines deturnat luni spre oraşul elveţian Geneva, a anunţat ministrul etiopian al Informaţiilor, citat de AFP.

UPDATE Copilotul care a deturnat avionul companiei Ethiopian Airlines ameninţa că va prăbuşi aeronava, afirmă un pasager italian citat de agenţia ANSA.

„Pilotul bătea cu putere în uşa cabinei şi încerca să o spargă. Copilotul a vorbit prin staţie şi a ameninţat că va prăbuşi avionul”, a declarat un pasager, Francesco Cuomo.

Toţi cei 202 pasageri şi membri ai echipajului din avionul de tip Boeing 767-300 au scăpat nevătămaţi în urma incidentului.

Potrivit ministrului etiopian al Informaţiilor, Redwan Hussein, la bordul avionului se aflau 139 de cetăţeni italieni, 11 americani, 10 etiopieni, dar şi un număr neprecizat de cetăţeni români, nigerieni, francezi, irlandezi şi germani.

Un avion al companiei Ethiopian Airlines, care se deplasa de la Addis Abeba către Roma, a aterizat la Geneva, în Elveţia, după ce ar fi fost deturnat, potrivit BBC. Potrivit postului de televiziune Sky News, avionul, un Boeing 767, a fost „obligat să se îndrepte” către Geneva, dar toţi pasagerii şi echipajul sunt în siguranţă.

Autorul deturnării avionului companiei Ethiopian Airlines care zbura de la Addis Abeba la Roma a fost copilotul, acesta fiind arest şi cerând azil politic în Elveţia.

Copilotul în vârstă de 31 de ani se numeşte Hailemedehin Abera Tagegn şi lucrează la compania aeriană de cinci ani. Bărbatul nu are cazier penal.

„Din ceea ce ştim, este sănătos”, a precizat ministrul Informaţiilor, Redwan Hussein. „Decizia de a deturna avionul sfidează raţiunea; niciun motiv politic, social sau economic nu justifică deturnarea propriului avion şi a deveni infractor”, adaugă oficialul etiopian, subliniind că, în opinia lui, copilotul nu ar avea niciun motiv să fugă din Etiopia.

Zborul avea numărul ET702, a decolat de la Addis Ababa la ora locală 00.30 şi ar fi trebuit să ajungă la Milano, cu escală la Roma. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite