Cetăţeni italieni, cercetaţi sub control judiciar pentru contrabandă. Ei ar fi adus în ţară 50 de arme VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 50 de arme de contrabandă ar fi fost aduse din Italia în România de doi cetăţeni italieni, unul în vârstă de 51 de ani, iar celălalt de 55 de ani, pentru vânzarea pe piaţa neagră. În incinta unui spaţiu comercial de la parterul unui hotel de lux din Capitală au fost găsite, miercuri seară, mai multe arme şi muniţii.

UPDATE Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi Tribunalului Buftea cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, însă instanţa a decis ca aceştia să fie cercetaţi sub control judiciar.

Trei percheziţii au avut loc joi, una la un depozitul din Buftea şi două la Rin Grand Hotel din cartierul bucureştean Vitan, acolo unde ar fi urmat să fie livrate mai multe colete, arată surse judiciare. 

Una dintre percheziţiile de la hotelul de lux din Capitală a avut loc la o societate comercială de parter, care ar aparţine unuia dintre suspecţi, şi care avea ca obiect de activitate comercializarea de poşete şi alte accesorii de damă.

„În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, unul dintre aceştia ar fi adus din Italia un număr de 47 de arme neletale, dintre care 5 puşti cu aer comprimat, 15 pistoale cu aer comprimat şi 27 de pistoale cu gaz, 150 cartuşe cu gaz, precum şi 7 arbalete”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Ilfov.

Armele şi muniţiile au fost indisponibilizate de către poliţişti pentru efectuarea unei experitze criminalistice balistice. La finalul aceesti expertize, procurorii vor decide dacă se impune măsura reţinerii şi solicitarea unui mandat de arestare preventivă.

22 de colete livrate la Rin Grand Hotel

Surse din cadrul Poliţiei Ilfov au declarat că suspecţii au fost prinşi în urma unui flagrant care a avut loc la Rin Grand Hotel, chiar în momentul în care erau livrate 22 de colete. Armele ar fi fost ascunse printre haine şi genţi.

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi în libertate pentru contrabandă calificată şi operaţiuni ilegale cu arme şi muniţii. În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă pedeapsa cu închisoare de la 3 luni la un an.

Aproape 50 de arme de contrabandă au fost aduse în ţară de doi italieni

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite