American din România, implicat în ameninţarea teroristă de la şcolile din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean american care locuieşte în România deţine serviciul de e-mail folosit pentru a trimite marţi ameninţarea teroristă care a dus la închiderea şcolilor din Los Angeles. Vincent Canfield susţine însă că a fost victima hackerilor şi că nu are nimic de-a face cu potenţiala ameninţare - pe care oricum o consideră, mai degrabă, o farsă.

Serviciul de e-mail folosit pentru a transmite ameninţarea anonimă de atac cu bombă care a dus marţi la închiderea şcolilor din Los Angeles aparţine unui cetăţean american stabilit în România, transmite postul de televiziune CBS. 

Vincent Canfield a scris pe contul său de Twitter că, încă de marţi, Poliţia din New York l-a contactat, cerându-i informaţii despre serviciul său de e-mail şi serverul folosit - cock.li. Canfield susţine că nu a avut nimic de-a face şi că, cel mai probabil, serviciul de e-mail i-a fost spart de hackeri tocmai pentru asta. Canfield susţine că traieşte în România, dar informaţia nu a fost confirmată încă. 

Americanul este însă critic la adresa autorităţilor americane. Deşi poliţia din SUA l-a rugat să păstreze totul secret, Canfield a folosit Twitter-ul pentru a transmite: „Nu am nicio simpatie sau înţelegere pentru atacator dar, dacă doar câteva e-mailuri de la serviciul meu au fost de ajuns pentru a vă bloca toate şcolile din district, atunci este o problemă a administraţiei”. 

Serviciul de e-mail este acum blocat de autorităţi. Nimeni nu se poate loga, nu pot fi trimise mesaje sau fişiere, a declarat Canfield pentru jurnaliştii CBS. Iniţial, mai multe organizaţii de presă din SUA au transmis că ameninţarea a fost trimisă din Frankfurt. Acum, Canfield a confirmat că serverul care-i găzduieşte serviciul de e-mail se află în acest oraş din Germania. Însă acesta nu poate fi în niciun caz un indicator relevant. Serviciul are peste 60.000 de conturi de e-mail care aparţin utilizatorilor din întreaga lume. 

Canfield continuă criticile la adresa autorităţilor americane. „Hai să fim serioşi, când vezi extensia acelui serviciu nu te apuci să închizi şcolile dintr-un întreg district pentru asta”, spune americanul despre serverul folosit deseori pentru farse. În limba engleză, cuvântul „cock” este folosit ca termen argotic pentru penis. 

Autorităţile din New York se pare sunt de aceeaşi părere. Deşi au primit un e-mail identic cu cel trimis, simultan, autorităţilor din Los Angeles, newyorkezii au refuzat să închidă şcolile. 

Părerea lui Canfield este împărtăşită de o bună parte a societăţii americane, principalul argument fiind tocmai numele serviciului, din care „observi imediat că este o farsă”, spun jurnaliştii CBS. Inspectorul şcolar care a luat decizia să închidă şcolile din LA - afectând peste 640.000 de elevi - este acum criticat pentru că a luat decizia drastică doar pe baza unei ameninţări anonime dintr-o sursă deloc credibilă. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite