Cererea de recuzare a Adinei Florea, formulată de Kovesi, respinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruta Kovesi si Adina Florea colaj

Procurorul-şef al Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, Gheorghe Stan, a respins cererea formulată de Laura Codruţa Kovesi de recuzare a procurorului Adina Florea, cea care instrumentează dosarul în care fosta şefă a DNA are calitatea de suspect.

Fostul procuror şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, la ieşirea de la audierile din Secţia pentru Investigarea Magistraţilor, că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi că a făcut două cereri de recuzare.

„Am recuzat procurorul de caz şi procurorul şef de secţie. Mi s-a adus la cunoştinţă învinuirea şi calitatea de suspect. Am depus două cereri. După ce am depus cererea de recuzare, procurorul de caz a spus că îmi va comunica răspunsul la cele două cereri (...) Motivul este din Codul de Procedură Penală, afectarea imparţialităţii”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la ieşirea din sediul Parchetului General.

Potrivit Codului de Procedură Penală, cererile de recuzare sunt soluţionate de procurorul ierarhic superior. Astfel, cererea de recuzare a Adinei Florea va fi soluţionată de şeful secţiei speciale, Gheorghe Stan. Iar cererea de recuzare a lui Gheorghe Stan va fi soluţionată de unul dintre şefii Parchetului General: fie de  Augustin Lazăr, fie de prim-adjunctul acestuia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite