UPDATE Cererea lui Felix Bănilă de a-şi continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, aprobată de CSM

UPDATE Cererea lui Felix Bănilă de a-şi continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, aprobată de CSM

foto Inquam Photos / Octav Ganea

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dezbătut joi, cererea lui Felix Bănilă de a-şi continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, după ce a demisionat de la conducerea DIICOT, relatează news.ro. Rezultatul dezbaterii este în favoarea lui Bănilă, acesta primind aviz pozitiv la cererea pe care a formulat-o.

UPDATE Fostul şef al DIICOT se va întoarce pe o funcţie de execuţie la Parchetul Tribunalului Bacău, unde a lucrat înainte de a prelua conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, conform hotnews.ro

Prin demisia lui Felix Bănilă, DIICOT a devenit a treia instituţie fundamentală din justiţie, alături de DNA şi Parchetul General, condusă de un interimar.

Şedinţa Secţiei pentru procurori este programată la ora 14.00.

Pe ordinea de zi se află ”Notă privind cererea domnului procuror BĂNILĂ OLIVER FELIX de continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău ca urmare a eliberării din funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”. 

Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, şi-a anunţat, în 2 octombrie, demisia de onoare - solicitată de preşedintele Klaus Iohannis - declarându-se convins că nu a eşuat în îndeplinirea atribuţiilor şi afirmând că acesta este preţul injust care trebuie plătit pentru continuarea în bune condiţii, fără presiuni, a activităţii DIICOT.

Şeful statului a semnat, în aceeaşi zi, decretul de eliberare din funcţie. 

Felix Bănilă a fost instalat, în iulie 2018, în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), el afirmând că prioritatea sa este evaluarea întregii activităţi a DIICOT.

Felix Banilă, în vârstă de 47 de ani, a fost procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. 

În perioada 2010 - 2017, el s-a aflat la conducerea Parchetului Tribunalului Bacău, iar în 2016 a candidat pentru un post în CSM, fără succes.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: